Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n presidentti Aleksander Čeferin kiistää väitteet, joiden mukaan UEFA olisi vaatinut eurooppalaisilta sarjoilta satojen miljoonien eurojen korvausta EM-kisojen siirtämisestä.

UEFA ilmoitti tiistaina, että miesten EM-kisat siirtyvät vuodella eteenpäin koronaviruksen takia. Kisojen uusi ajankohta on 11.6.−11.7.2021.

Čeferin myönsi, että koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet tietävät UEFA:lle suuria taloudellisia menetyksiä, mutta hän kiisti jyrkästi, että UEFA olisi vaatinut sarjojen ja seurojen osallistuvan kattojärjestön kulutalkoisiin.

– Olen nähnyt valeuutisia, joiden mukaan yksi ehdoistamme EM-kisojen siirtämiselle olisi ollut, että sarjat ja seurat maksavat meille 300 miljoonaa euroa. Voin sanoa, että väite on täyttä potaskaa. Me emme pyytäneet heiltä mitään EM-kisojen siirtämisestä, kommentoi Čeferin uutistoimisto AP:lle tiistaina.

– Olen myös nähnyt ja kuullut valeuutisia, joiden mukaan UEFA neuvoo sarjoja lopettamaan kautensa tähän ja päättämään, että ensimmäisenä olevat joukkueet kruunataan mestareiksi. Voin kertoa, ettei se ole totta. Meidän tavoitteemme on viedä sarjat loppuun, emmekä ehdottaneet mitään tuollaista yhdellekään liitolle tai sarjalle.

– Tietysti olisi kilpailun kannalta parasta, että sarjat pelataan loppuun, mutta onko se mahdollista, kun ottaa huomioon äärimmäisen tiukan aikataulun? Sitä on vaikea sanoa. Työryhmä aloittaa työnsä huomenna. Katsotaan, mitä siitä tulee. Meillä on eri maita ja meillä on eri lainsäädäntöjä, joten katsotaan. Vielä on liian aikaista sanoa mitään konkreettista.