Barcelonassa ammattilaisuransa aloittanut Marc Bartra pitää ovensa auki siltä varalta, että hänen kasvattajaseuransa kaipaa häntä vielä jonain päivänä.

Espanjan A-maajoukkueessa 14 kertaa pelannut Bartra, 29, siirtyi Barcelonan akatemiaan, La Masiaan, 11-vuotiaana paikalliskilpailija Espanyolin riveistä. Hän pelasi Barcelonan ykkösmiehistössä 103 ottelua, mutta jätti Camp Noun taakseen kesällä 2016 ja siirtyi peliajan perässä Borussia Dortmundiin.

Bartra vietti saksalaisseurassa 1,5 vuotta, kunnes palasi La Ligaan. Nykyään hän edustaa Real Betisiä, jossa hänelle on kertynyt jo 88 peliä.

Barçan oma poika seuraa yhä aktiivisesti entisen seuransa otteita. Viime viikonloppuna hän auttoi Betisin kanssa Barcelonaa La Ligan mestaruustaistossa, kun Los Verdiblancos voitti Real Madridin kotikentällään 2-1. Viime kierroksen tulosten myötä Barcelona palasi Espanjan pääsarjan piikkipaikalle ja jätti Real Madridin kaksi pistettä jälkeensä.

Marc Bartra voitti Barcelonassa muun muassa viisi La Ligan mestaruutta ja kahdesti Mestarien liigan. Kuva: Getty Images

– Juuri nyt keskityn täysillä Betisiin. Minun on hyvä olla täällä, joskaan en ole ikinä sulkenut pois mahdollisuutta siirtyä takaisin Barçaan. Vietin 15 vuotta elämästäni siellä ja ne olivat todella kauniita vuosia, muisteli Bartra Mundo Deportivon haastattelussa.

– Seuraan Barçaa todella paljon. Minulla on paljon ystäviä heidän pukuhuoneessaan, ja nyt siellä on myös valmentaja [Quique Setién], joka toi minut tänne.