Barcelonan toppari Gerard Piqué puolustaa joukkueen apuvalmentajaa Eder Sarabiaa, joka on joutunut viime aikoina median silmätikuksi Espanjassa.

Päävalmentaja Quique Setiénin oikeana kätenä toimiva Sarabia tunnetaan intohimoisena ja aggressiivisena valmentajana, joka ei pelkää käyttää ääntään. Varsinainen kohu sai alkunsa, kun televisioyhtiö Movistar kuvasi viime viikonloppuna Real Madridia vastaan pelatussa El Clásicossa videon, jossa Sarabia kritisoi joukkueen pelaajia vaihtopenkillä. Muun muassa Antoine Griezmann ja Lionel Messi saivat osakseen kritiikkiä.

Setién pahoitteli Sarabian käytöstä, mutta apuvalmentaja ilmoitti jatkavansa työskentelyään samalla kaavalla. Barcelona on lehtitietojen mukaan tyytymätön Movistarin toimintaan ja aikoo keskustella La Ligan kanssa, jotta vastaavaa ei tapahtuisi enää tulevaisuudessa.

Espanjalaismediassa on uutisoitu, että Barcelonan pelaajat olisivat pettyneitä Sarabian työskentelytapoihin, mutta konkaritoppari Piquén mukaan apuvalmentajan intohimoa arvostetaan.

– Tällaiset asiat nousevat esiin, kun seura on heikossa tilanteessa. Pari viikkoa sitten keskustelu keskittyi siihen, että pelaajat eivät kokoontuneet ympyrään ennen ottelua. Se johtui valmentajavaihdoksesta, kuten sekin, että lämmittelemme eri tavalla, kommentoi Piqué Marcan mukaan.

Gerard Piqué (oik.) pelasi lauantaina kauden 33. ottelunsa, kun Barcelona voitti Real Sociedadin La Ligassa 1-0. Kuva: Getty Images

– Sarabian käytös on täysin normaalia. Hän on täynnä adrenaliinia, se on täysin normaalia meille.

– Päävalmentaja pyysi anteeksi, mutta me sanoimme hänelle, ettei se johtunut meistä, vaan seuran julkisuuskuvasta.

– Me emme ole siitä huolissaan. Itse asiassa me pidämme siitä, että vaihtopenkillä on säpinää ja että hekin elävät ottelussa mukana.

LUE MYÖS: