Athletic pudotti torstai-iltana Granadan Copan välierissä ja eteni ensi kuussa pelattavaan finaaliin.

Finaalissa vastaan asettuu rakas paikallisvastustaja Real Sociedad derbi vascossa. Kyseessä on kolmas kerta Copan historiassa, kun kaksi baskiseuraa kohtaavat finaalissa. Athletic ja Real Sociedad eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet toisiaan Copan finaalissa.

Finaali pelataan 18. huhtikuuta Sevillassa La Cartujalla. Real Sociedad ja Athletic ovat jo nyt varmistaneet paikkansa ensi vuoden tammikuussa Saudi-Arabiassa pelattavaan Supercopaan.

Athleticin ainoan maalin ottelun lopussa viimeistellyt ja sen myötä finaalipaikan seuralle hankkinut Yuri Berchiche odottaa innoissaan finaalia. 30-vuotias Yuri on edustanut urallaan nimittäin myös Real Sociedadia.

– Tämä finaali oli toiveissani. Siitä tulee Baskimaalle historiallinen. Kyseessä on kaksi seuraa, joita rakastan valtavasti, koska ne ovat antaneet minulle niin paljon ja olen sen heille velkaa. Olen onnellinen Real Sociedadin finaalipaikasta, mutta toivottavasti voitamme finaalin, Yuri totesi.

Athleticin päävalmentaja Gaizka Garitano pitää Real Sociedadia suosikkina. La Ligassa Real Sociedad on kerännyt yhdeksän pistettä enemmän kuin Athletic.

– Olemme finaalissa, emmekä ole helppo joukkue vastustajan näkökulmasta. Real Sociedad on tällä hetkellä selvä suosikki. Luvassa on baskiderby Copan finaalissa ja se on suuri asia baskilaiselle jalkapallolle.