Espanjan A-maajoukkuetta viime vuonna luotsannut ja nykyään AS Monacoa valmentava Robert Moreno käväisi Marcan haastattelussa.

42-vuotiaalta barcelonalaisvalmentajalta tiedusteltiin, onko Barcelonassa Messidependenciaa, eli onko seura täysin riippuvainen argentiinalaistaituristaan.

Moreno toimi Barcelonan kakkosvalmentajana kolmen kauden ajan Luis Enriquen alaisuudessa ja tuntee Messin hyvin. Moreno myöntää, että Messin peluuttaminen olisi kuin pelaisi jatkuvasti miehen ylivoimalla.

– Tässä maailmassa ei ole ainuttakaan joukkuetta, joka ei tuntisi Messidependenciaa, jos Messi pelaisi siinä joukkueessa, koska hän on historian paras pelaaja. Menet kentälle ja tunnet välittömästi pelaavasi 12 pelaajalla. Tuntuu kuin huijaisit kentällä peluuttaessasi häntä. En halua edes miettiä, mitä vastustajan valmentaja miettii kohdatessaan Messin, Moreno totesi.

– Messi on kykeneväinen voittamaan sinulle ottelun. Hän antaa joukkuetovereilleen huimasti lisää itseluottamusta. Argentiinassa pelataan hyvin erilaisella tavalla, joten on epäreilua verrata seurajoukkueessa pelaavaa Messiä maajoukkueessa pelaavaan. Messi on harjoitellut Barcelonassa päivittäin koko elämänsä ja sen näkee joka päivä. Maajoukkueessa hänet näkee viisi kertaa vuodessa. Ja heiltä vaaditaan maailmanmestaruutta.