Kaksinkertainen Oscar-voittaja George Clooney on kiinnostunut ostamaan Espanjan toisella sarjatasolla Segundassa pelaavan Málagan. Asiasta kertoi Canal Málaga.

Yksin 58-vuotias elokuva-alan monitoimimies (näyttelijä, ohjaaja, tuottaja) ei ole liikkeellä, vaan takana on ryhmä TV- ja elokuvatuottajia. Neuvottelut Málagan ostamisesta ovat jo käynnissä. Canal Málaga haastatteli hankkeen tiimoilta Pienten osakkeenomistajien järjestön APA:n puheenjohtajaa Antonio Aguileraa.

– Málagassa on tällä hetkellä erittäin tärkeä elokuva- ja TV-tuottajien ryhmä. He haluavat tehdä Málagasta Euroopan Hollywoodin. He kuvaavat Málagassa TV-sarjaa Amazonille, heillä on valtavan suuri taloudellinen potentiaali ja he neuvottelevat jo, Aguilera sanoi.

– He eivät kuitenkaan halua maksaa (Málagan omistaja) Sheikki Al Thanille hänen pyytämäänsä hullua summaa. Al Thani pyysi kaksi viikkoa sitten Málagasta 100 miljoonaa euroa. He tietävät, että se, mitä he voivat tarjota on paljon enemmän kuin Al Thanin seurasta maksama hinta (36 miljoonaa euroa).

– Málagasta soitettiin perjantaina yhdysvaltalaisille ja kerrottiin neuvotteluhaluista.

[readmore from=Malaga]

AS:n mukaan ostajaryhmittymä haluaisi liittää Málagaan myös jonkinlaista viihdeteollisuusprojektia. Lehti puhuu tietynlaisesta versiosta ”Truman Showsta”.

Vaikka Clooneyn ostajaryhmä ja Al Thani pääsisivätkin hinnasta sopuun, ei kauppa silti ole helppo. Málagan kausi on ollut erittäin vaikea pitkälti taloudellisista syistä, ja seuralle asetettiin rajoituksia pelaajahankintoihin. Konkurssiuhan alla olevan Málagan kohdalla onkin puhuttu kauden aikana jopa sarjasta sulkemisen mahdollisuudella.

George Clooney nousi julkisuuteen TV-sarja Teho-osaston näyttelijänä ja on sittemmin tehnyt mittavan ja ansiokkaan uran elokuva-alalla. Clooneyn elokuvia ovat muun muassa ”Voi veljet, missä lienet”, ”Ocean’s Eleven”, ”Burn after Reading” ja ”Gravity”. Oscarinsa Clooney voitti Syrianan sivuosaroolista sekä yhtenä Argon tuottajista. Clooney tunnetaan myös suurena filantrooppina.

Lähde: AS