Maanantaina mediassa levisi erikoinen uutinen koskien Barcelonan yhteistyötä I3 Ventures -someyrityksen kanssa. Yhteistyö alkoi vuonna 2017. Uutisen mukaan pyrkimyksenä oli kiillottaa seurajohdon ja etenkin puheenjohtaja Josep Maria Bartomeun julkisuuskuvaa, sekä kritisoida etenkin somessa Barcelonan entisiä ja nykyisiä pelaajia, sekä seuran kriitikoita.

FC Barcelona julkaisi lähes välittömästi uutisen tultua esiin oman vastineensa väittämille. Kuten odottaa sopi, Barca irtisanoutui väitteistä jyrkästi.

Barcelonan tiedotteessa todetaan, ettei seuralla ole ollut missään vaiheessa pyrkimystä tahria kolmansien osapuolien – henkilöiden, yhteisöjen tai järjestöjen – imagoa.

Barcan mukaan I3 Venturesilla ei ole yhteyksiä väitettyihin some-tileihin. Mikäli tällaisia yhteyksiä ilmenee, aikoo Barcelona irtisanoa sopimuksen heti ja ryhtyä oikeustoimiin yritystä vastaan.

[readmore from=Barcelona]

Barcelona myöntää, että someyritys on palkattu valvomaan seuraa koskevaa some-viestintää – niin positiivista kuin negatiivistakin. Kun viestintä tunnetaan paremmin, on seuran helpompi suojella ja vaalia omaa sekä sponsoriensa, pelaajiensa, johtohenkilöidensä ja jäseniensä mainetta.

Barcelona vaatii tiedotteessaan viestintävälineitä oikaisemaan niiden julkaisemat tiedot. Mikäli vastaavia väitteitä levitetään jatkossakin, aikoo seura ryhtyä oikeustoimiin.