Real Madridin etumatka La Ligan sarjakärjessä Barcelonaan verrattuna kutistui yhteen pisteeseen, kun se jäi kotikentällään 2-2- tasapeliin putoamista vastaan taistelevan Celta Vigon kanssa. Vaikka Madrid piti pelissä palloa, oli sillä suuria vaikeuksia luoda laadukkaita maalipaikkoja.

Ensimmäisellä puoliajalla pallonhallinta tilastoitiin Real Madridin hyväksi 70-30 ja maalintekoyritykset 7-3. Ainuttakaan torjuntaa Celta-vahti Ruben Blancolle ei tilastoitu, vaan Celta meni tauolle 1-0 -johdossa. Celta laukoi kahdesti kohti Realin maalia, ja siirtotakarajan hankinta Fedor Smolov vei vieraat seitsemännellä minuutilla johtoon. Iago Aspas lähetti venäläiselle tarkan syötön, ja Raphaël Varane puolusti vaisusti.

Myös toisen jakson ensimmäinen maali syntyi puoliajan seitsemännellä minuutilla. Real vyöryi vasemmalta Karim Benzeman ja Marcelon voimin, Marcelo syötti takaviistoon ja Toni Kroos latasi suoraan syötöstä matalan kudin maaliin.

Realin johtomaalista saadaan kiittää kentille lähes kolmen kuukauden poissaolon jälkeen palannutta Eden Hazardia. Hazard rynni ahnaasti palloon, ja Ruben Blanco kaatoi hänet aivan päätyrajan pinnassa. Pallo oli jo ehtinyt kentän rajojen yli, mutta maalivahdin käsien kosketus Hazardin jalkoihin johti tuomarin päätökseen komentaa pallo pilkulle. Rankkarin ampui jo tuttuun tapaan maaliin Sergio Ramos.

Celta Vigo ei kuitenkaan alistunut. Pelattiin 86. minuuttia, kun vierasjoukkue kiipesi tasoihin. Maltillisen rakentelun päätteeksi Denis Suárez lähetti Santi Minalle millintarkan pystysyötön maalin edustalle, eikä 24-vuotias Mina erehtynyt, vaan toi vieraat tasoihin.

Jo ennen tasoitusmaalia nähtiin myös tilanne, josta luultavasti vielä puhutaan. Gareth Bale taklasi rajusti takaapäin Celtan Rafinhaa, mutta selvisi keltaisella kortilla. Ainakin Marcan erotuomariasiantuntija Oliver Andújar oli sitä mieltä, että taklaus oli suoran ulosajon väärti.

Molemmille maalivahdeille tilastoitiin pelissä vain yksi torjunta pisteiden mennessä tasajakoon maalein 2-2. Arvokas vieraspiste nosti Celtan tässä vaiheessa niukasti putoamisviivan yläpuolelle. Celta oli hävinnyt Santiago Bernabéulla edelliset seitsemän peliään tehden niissä vain kaksi maalia, joten nyt surullinen putki meni poikki.