La Ligan ottelukierros päättyy sunnuntaina Real Madridin ja Celta Vigon väliseen otteluun. Peliä seuraa suurella mielenkiinnolla myös entinen huippupyöräilijä Óscar Pereiro, jonka suosikit kohtaavat Santiago Bernabéulla. Real on kuitenkin 42-vuotiaalle Pereirolle vasta kakkossuosikki.

– Olen aina kannattanut Celtaa. Olen toivonut Realin voittoa vain kerran. Silloin Celtalla ei ollut pelissä panosta, ja Real Madrid taisteli La Ligan voitosta. Minä olen Celtan kannattaja ja Real Madridin seuraaja, Pereiro totesi AS:n haastattelussa.

– Aloin seurata Celtaa 11-vuotiaana, kun isäni vei minut Balaídosille katsomaan juuri Celta-Real Madridia. Madridin pelipaitaa minulla ei ole ollut lapsena eikä aikuisena. Aloin kuitenkin seurata Madridia enemmän Fabio Capellon aikakaudella.

Celta Vigo on vain täpärästi putoamisviivan yläpuolella, ja Pereiro myöntääkin kauden olleen pettymys.

– Siitä lähtien, kun Eduardo Berizzo lähti (valmentajan paikalta), pettymys on seurannut toistaan. Meidän pitäisi tehdä enemmän töitä ja olla nöyrempiä.

– Elokuussa ajattelimme, että joukkue voi taistella europaikoista, mutta olemme liian pehmeä joukkue. Joskus minusta tuntuu, että meiltä puuttuu kunnianhimoa. Ei voi olla niin, että olemme yksi La Ligan vähiten rikkovista joukkueista, Pereiro tuhahti.

Vaikka kausi onkin ollut vaikea, toivoo Pereiro Celta Vigon johtotähden Iago Aspasin matkaavan kesällä EM-kisoihin.

– Hän on taikuri. Viime kaudella Aspas pelasti Celtan. Tällä kaudella hän ei ole loistanut samalla tavalla, koska hän saa todella vähän palloja. Hänen pitäisi päästä EM-kisoihin taitojensa ja intensiteettinsä takia ja siksi, että hän on viimeisten La Liga -kausien paras espanjalainen maalintekijä.

[readmore from=Bale-Gareth]

Haastattelun lopuksi vuoden 2006 Tour de France-voittaja sivalsi Real Madridin Gareth Balea, jonka velttous on hänestä silmiinpistävää.

– Minulla ei ollut pyöräilyurani aikana ikinä hänen kaltaistaan joukkuetoveria. En ole ikinä nähnyt tuollaista välinpitämättömyyttä. Bale on niin hyvä, mutta hänellä ei ole kunnianhimoa voittaa ja olla paras.

– Tuntuu siltä, että hän on mukavoitunut. Hän nostaa palkkaa joka kuukausi, mutta jalkapallo on hänelle samantekevää. Jos hän olisi joukkuetoverini, hän joutuisi luonteeni takia vaikeuksiin, Pereiro lataa.