Erotuomari José María Sánchez Martínez on antanut ensimmäisen haastattelunsa viime sunnuntaina pelatun Real Betisin ja Barcelonan välisen ottelun jälkeen.

Sánchez Martínez ja videotuomari Carlos del Cerro Grande ovat saaneet runsaasti kritiikkiä suorituksestaan, sillä ottelussa riitti ristiriitaisia tilanteita ja kyseenalaisia tuomioita.

Betisin Nabil Fekir ja Barcelonan Clément Lenglet saivat kummatkin punaisen kortin, mutta Barçan Sergi Roberto säästyi suihkukomennukselta. Ottelun jälkeen on puhuttanut myös viheltämättä jäänyt pilkku. Lionel Messiä revittiin selkeästi kaksin käsin, mutta argentiinalaistähti pysyi jaloillaan, eikä rangaistuspotkua kuulunut.

Sekä Betis että Barcelona ovat kritisoineet ottelun tuomaritoimintaa. Peli päättyi Barcelonan 3-2-vierasvoittoon.

Moni arveli, että kyseessä on taktinen veto, kun La Liga ilmoitti tällä viikolla, että Sánchez Martínez ei saa ottelua vihellettäväkseen La Ligan tulevalla kierroksella. Videotuomari del Cerro Grande on kuitenkin tositoimissa Eibarin ja Real Sociedadin välisessä baskiderbyssä.

– Yritämme antaa kahdelle tuomarille lepovuoron joka viikko, ja tällä kertaa oli heidän vuoronsa, kerrottiin tuomarien teknisestä komitesta Marcalle viitaten Sanchez Martineziin ja Jesús Gil Manzanoon.

Lionel Messiä nauratti, kun Barcelonalle ei vihelletty pilkkua, vaikka häntä revittiin. Kuva: Getty Images

Sánchez Martínez ei koe sortuneensa suuriin virheisiin. Hänen mielestään kritiikki kuuluu tuomarien arkeen.

– Olen tehnyt tätä 18 vuotta, ja on normaalia, että tällaista [kritiikkiä] tapahtuu.

– Tuomarin ura rakentuu kokemuksen pohjalle, ja aina oppii uutta. Sunnuntai oli taas vain yksi oppimisen ja kasvamisen päivä.

Sánchez Martínez sanoo kannattavansa yhä VAR-videotuomarisysteemiä, jonka suosio ei ainakaan noussut viime viikonlopun jälkeen.

– Siitä on meille apua, kun virhe on tapahtunut. Se on tuomarien etu.

– Se on työkalu, joka luotiin auttamaan meitä.

LUE MYÖS: