Ukrainan A-maajoukkueessa viidesti esiintynyt maalivahti Andri Lunin siirtyi Real Madridiin 1,5 vuotta sitten kotimaastaan suurten odotusten saattelemana, mutta hänen aikansa Espanjassa on toistaiseksi ollut pettymys.

Lunin, 21, lainattiin heti ensimmäisellä kaudellaan Leganésiin, jossa hän pääsi pelaamaan vain seitsemän kertaa. Täksi kaudeksi hän suuntasi lainalle Real Valladolidiin, jossa vastuuta tuli vielä vähemmän, joten vuokrasopimus purettiin viime kuussa.

Ukrainalaistorjuja otti askeleen taaksepäin ja siirtyi vielä tammikuun aikana sarjaporrasta alemmas Real Oviedon joukkueeseen. Segundassa Lunin pääsi kuitenkin heti avaukseen, ja hän on ehtinyt pelata Oviedossa jo viisi ottelua.

Luninilta kysyttiin Onda Ceron haastattelussa, onko hän puhunut Real Madridin kanssa ensi kauden roolistaan.

– En vielä, mutta olemme pitäneet yhteyttä. En puhu Real Madridin kanssa päivittäin, mutta olen yhteydessä maalivahtivalmentajaan.

Hän on toistaiseksi viihtynyt lainaseurassaan hyvin.

– Oviedoon tuleminen on ollut sellaista kuin odotinkin, mutta aina voi mennä paremminkin.

– Stadionilla on aina loistava tunnelma, koska se on aina täynnä kannattajia. Se auttaa meitä paljon.

Luninista kaavailtiin Madridiin Keylor Navasin pitkäaikaista seuraajaa. Navas lähti viime kesänä Paris Saint-Germainiin, kun vuotta aiemmin hankittu Thibaut Courtois oli napannut hänen paikkansa.

Belgian maajoukkuevahti Courtois valittiin juuri La Ligan tammikuun parhaaksi pelaajaksi. Lunin uskoo, että hänellä on kovasta kilpailusta huolimatta tulevaisuus Real Madridissa.

– Haluan todistaa, minkä arvoinen olen.

– Ensimmäisessä ottelussani pelituntuman puute näkyi ja minulla oli vaikeuksia kommunikaation kanssa, mutta me olemme parantaneet otteitamme sen jälkeen. Tiedän taas, miltä tuntuu olla avauksen pelaaja.

– Voin olla vielä parempi, teen töitä sen eteen.

Real Madridin ja Luninin sopimusta on jäljellä neljä ja puoli vuotta.