22-vuotias Ousmane Dembélé lensi maanantaina yksityiskoneella Suomeen. Barcelonan vasen laitahyökkääjä käy tiistaiaamuna Turussa leikkauksessa. Leikkauksen suorittaa maineikkaan kirurgi Sakari Oravan tiimiin pitkään kuulunut Lasse Lempainen.

Dembélén vamma on oikean takareiden reisilihaksen repeämä. Orava leikkasi Dembéléltä juuri saman vamman syksyllä 2017, mutta tuolloin vamma sijaitsi vasemmassa jalassa.

Barcelona seuraa Dembélén leikkausta suurella mielenkiinnolla senkin vuoksi, että vasta leikkauksen jälkeen saadaan tarkennettu ja virallinen arvio ranskalaisen toipilasjakson pituudesta. Mikäli poissaolon arvioidaan kestävän vähintään viisi kuukautta, Barcelona saa poikkeusluvan hankkia uuden hyökkääjän, vaikka siirtoikkuna onkin jo sulkeutunut. Huhuissa on pyöritelty muun muassa Getafen Ángel Rodríguezia ja Alavésin Lucas Péreziä.

Espanjalaislehtien mukaan Barcelonan sisällä on erimielisyyksiä siitä, onko uutta hankintaa edes järkevää tehdä. Kaikki eivät ole vakuuttuneita siitä, että joukkuetta kannattaa paikata ”laastarilla”, joka ei välttämättä edes sopisi täysin joukkueen pelitapaan. Toisten mielestä taas hankinta on välttämätön Dembélén ja Luis Suárezin pitkien sairauslomien takia.

Lasse Lempaisen leikkauspöydällä ei käy tällä kertaa vain yksi, vaan peräti kaksi Barcelonan pelaajaa. Turkuun on lentänyt myös Barcan B-joukkueen japanilainen vasen laitahyökkääjä Hiroki Abe, jonka vamman hoidossa luotetaan niin ikään suomalaisosaamiseen.

[readmore from=Dembele-Ousmane]

Kun Dembélé viimeksi leikattiin samanlaisen vamman hoitamiseksi, kesti hänen sairauslomansa 106 päivää, eli kolme ja puoli kuukautta. Mikäli toipumisjakso arvioidaan nyt yhtä pitkäksi, ei Barca välttämättä saa uuden hyökkääjän hankkimiseksi vaadittua poikkeuslupaa. Ulkomaisista sarjoista Barcelona ei missään tapauksessa saisikaan sopimuksenalaista pelaajaa hankkia, vaan hankinta olisi tehtävä Espanjan sisältä.

Siirryttyään Barcelonaan kesällä 2017 Dembélé on kokenut kaikkiaan yhdeksän eri vammaa, joista neljä tällä kaudella. Poissaolojen kokonaiskesto ennen tuoreinta reisivammaa on ollut ajassa mitattuna vajaat 11 kuukautta. Otteluita Dembéléltä on jäänyt väliin 61.

Lähteet: AS ja Sport