Athletic pudotti viime viikon torstaina Barcelonan Copasta ja eteni kilpailun välieriin.

Athletic kohtaa välierissä Granadan. Ensimmäinen osa pelataan keskiviikkona San Mamésilla.

Upean uransa kuluvaan kauteen päättävä Aritz Aduriz haluaa voittaa Copan juhlistaakseen vuosiaan Athleticissa.

Kasvattajaseurassaan 400 ottelua pelannut 39-vuotias Aduriz myöntää kyllästyneensä siihen, miten Real Madrid ja Barcelona voittavat aina kaiken Espanjassa.

– Olen unelmoinut Copan voittamisesta jo pitkään. Aluksi se oli vain unelma, mutta nyt se voi olla lähempänä, vaikka sen voittaminen on edelleenkin hyvin vaikeaa. Aion tsempata joukkuetovereitani niin hyvin kuin osaan. Taistelemme Copan voitosta täysillä. Voi vain kuvitella miltä tuntuisi lopettaa ura voittamalla Copa, Aduriz totesi.

– Copan uusi formaatti tuo kilpailulle enemmän arvoa. Olemme kyllästyneitä siihen, miten Barcelona ja Real Madrid voittavat aina kaiken. Pyydän anteeksi tätä Barcelonalta ja Real Madridilta, mutta niin se on. Pidän tästä formaatista.