Villarrealin hyökkääjä Karl Toko Ekambi palasi viime kuussa synnyinmaahansa Ranskaan, kun hän solmi lainasopimuksen maan suurseuran Lyonin kanssa.

Lainadiili on loppukauden mittainen, mutta sisältää osto-option, jonka Toko Ekambi, 27, toivoo Lyonin käyttävän. Hän on aloittanut uudessa seurassaan vahvasti tekemällä viiteen otteluun yhteensä kaksi maalia ja syöttämällä yhtä monta.

Toko Ekambi vietti uransa ensivuodet Ranskassa, kunnes siirtyi Villarrealiin kesällä 2018 Angersista. Hän teki varsinkin ensimmäisellä kaudellaan Espanjassa tehoja kiitettävään tahtiin, mutta kuluvalla sesongilla hänen vastuunsa Villarrealissa väheni hiljalleen.

Kamerunin maajoukkuekärki toivoo uransa jatkuvan Lyonissa vielä tämän kauden jälkeenkin.

– Aloitin hyvin, mutta minun on pystyttävä parempaan. Olen iloinen, mutten täysin, koska viime tulokset eivät ole olleet niin hyviä. En ole vielä sataprosenttisessa kunnossa, tulen vielä kehittymään, kommentoi Toko Ekambi Le Progrèsin haastattelussa.

– Osto-optioni käytetään, jos seura saavuttaa tavoitteensa. Sitä tulin tavoittelemaan ja tiedän, että se tapahtuu, koska Lyon on iso seura, joka saavuttaa tavoitteensa lähes aina.

– Mikään ei ole varmaa, mutta se on minun tahtoni. Haluaisin, että asiat selvitetään nopeasti, mutta tähän soppaan kuuluu sopimuksia, klausuuleja ja optioita, kuten tiedätte. Haluan päättää kauden ja aloittaa uudenkin täällä. Haluan asettua Lyoniin pitkäksi aikaa.

Toko Ekambin mukaan Villarrealin jättäminen ei ollut hänen suunnitelmissaan ennen kuin Lyon otti yhteyttä.

– Minä en ollut myytävänä, minun oli määrä pysyä Villarrealissa kauden loppuun asti. En etsinyt uutta seuraa. Minun oli hyvä olla siellä, mutta sitten tuli mahdollisuus siirtyä Lyoniin. Olen iloinen, koska se oli askel eteenpäin. Lyon pelaa säännöllisesti Mestarien liigassa.