Kun La Ligan 23. ottelukierros päättyi Real Betisin ja Barcelonan väliseen otteluun, oli peliltä lupa odottaa paljon. Molemmat joukkueet tunnetaan yleisöön menevästä pelistä ja yhteyksiä kokoonpanoissa on paljon.

Real Betisissä pelaavat Barcelonan kasvatit Marc Bartra ja Carles Aleña sekä seurojen puoliksi omistama Emerson. Barcelonan avauksessa puolestaan pelasi Betisistä viime kesänä hankittu Junior Firpo, ja joukkuetta valmentaa entinen Betis-luotsi Quique Setién.

Eikä kenenkään tarvinnut pettyä, sillä ottelu todella tarjosi valtavasti vauhtia ja tunteita, sekä korkeaa intensiteettiä. Maaleja nähtiin viisi ja varoituksia kymmenen. Kaksi pelaajaa ajettiin ulos.

Ensimmäinen maali nähtiin jo kuudennella minuutilla, ja sen teki kotiyleisön riemuksi Betis. Pallo osui rangaistusalueella Clement Lenglet’n käteen, ja tuomari päätti tarkistaa tilanteen videolta. Tarkistus osoitti, ettei ranskalaisen käsi ollut luontaisessa peliasennossa, vaan hän teki itsestään isomman, joten pallo vietiin pilkulle. Sergio Canales ampui rankkarin varmasti maaliin. Lenglet sai lisäksi varoituksen.

Barcelonan vastausta ei tarvinnut odottaa kuin pari minuuttia. Lionel Messi teki hienon esityön ja Frenkie de Jong sijoitti pallon verkkoon.

Betis siirtyi jälleen johtoon 26. peliminuutilla. Arturo Vidal menetti pallon keskialueella, ja Betis käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Tilanne päättyi mahtavan ottelun pelanneen Nabil Fekirin tarkkaan alakulmalaukaukseen 17 metristä.

Johtomaalin jälkeen ottelusta tuli vain entistäkin fyysisempi. Kovia kontakteja jaeltiin puolin ja toisin, ja tuomari nosti avausjaksolla kaikkiaan viisi varoitusta. Päätös oli oikea, sillä siten peli vaikutti ainakin vielä pysyvän tuomari José Sánchezin hyppysissä.

Ennen taukovihellystä Barcelona tuli vielä tasoihin todellisella pukukoppimaalilla. Messi antoi vapaapotkun ja Sergio Busquets tuikkasi Betis-puolustuksen empiessä pallon verkkoon. Betis protestoi puolustusta häirityn, mutta tuomari ei jakanut tulkintaa.

La Ligan maalipörssiä johtavalla Lionel Messillä oli ottelussa ainakin 3-4 hyvää maalipaikkaa, mutta tällä kertaa argentiinalainen jäi maaleitta, pitkälti Joel Roblesin erinomaisten torjuntojen ansiosta. Messin ei kuitenkaan tarvitse maalittomuuttaan harmitella, sillä hän syötti Barcelonan kaikki kolme maalia 3-2 -vierasvoitossa. Messi on nyt jäänyt kolmessa viime pelissä maaleitta, mutta samalla hän on syöttänyt näissi viisi osumaa.

3 - Lionel Messi es el segundo jugador que logra un hat-trick de goles (2) y un hat-trick de asistencias (1) en las cinco grandes ligas de Europa esta temporada, tras Timo Werner (dos hat-tricks de goles y uno de asistencias). Chistera.

Toisen puoliajan maali syntyi Messin keskityksestä, jonka puski verkon perukoille taitavasti keskuspuolustaja Lenglet. Betis-vahti Robles liukasteli huonolla hetkellä ja teki oikeastaan pelin ainoan virheensä.

Seuraavaksi kentältä harvennettiinkin pelaajistoa. Ensin turhautumistaan purki Nabil Fekir, joka sai kaksi varoitusta noin kymmenen sekunnin sisällä. Ensin Fekir taklasi tarpeettomassa tilanteessa turhan kovaa Barcelonan pelaajaa, ja ilmeisesti hän protestoi korttiaan liian painokkaasti, kun Sánchez päätti nostaa heti perään toisen keltaisen.

Puntit tasoittuivat vain kolme minuuttia myöhemmin (79.), kun voittomaalin tehnyt Clement Lenglet kopautti takaapäin Joaquínia jaloille. Koska Lenglet’lläkin oli jo kortti alla, oli nyt hänen vuoronsa siirtyä pukusuojan uumeniin.

Real Betisin kirivaihe jäi melko vaatimattomaksi, ja lopussa lähimpänä maalintekoa olikin Barcelona ja Messi. José Sánchez ei kuitenkaan heltynyt antamaan rankkaria, vaikka Betis-puolustaja roikkui Messissä kaksin käsin kiinni.

Barcelona jatkaa sarjan kakkosena kolme pistettä Real Madridin takana. Betis on sijalla 13.