Barcelonan tiedettiin havittelevan tammikuussa markkinoilta uutta kärkimiestä, sillä polvileikkauksessa käynyt Luis Suárez pelaa todennäköisesti aikaisintaan toukokuussa. Haaviin ei lopulta tullut ketään.

Nyt kärkimieshaku on entistäkin akuutimpi, sillä myös Ousmane Dembélé loukkaantui, ja on loppukauden sivussa. Mikäli Barcelona pystyy todistamaan sarjaorganisaatiolle, että Dembélén toipilasjakso kestää vähintään viisi kuukautta, saa se hankkia Dembélélle Espanjan sarjojen sisältä korvaajan, vaikka siirtoikkuna onkin kiinni. Tätä lupaa ei ole vielä vahvistettu.

Barcelonan tekninen johtaja Éric Abidal kertoi tiistaina Mundo Deportivon haastattelussa, miksi Barcelonaan ei tammikuun aikana uutta hyökkääjää tullut. Huhuissa pyöri kovia nimiä muun muassa Valencian Rodrigosta ja Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangista lähtien. Hyökkääjättä jääminen johtui pitkälti talouspuolesta.

– Aina on oltava tyytyväinen, vaikka jokaisella onkin oma mielipiteensä. Hyväksyn, että meillä on riskimme kaventuneen kokoonpanon takia, koska päätimme olla hankkimatta uutta ”ysiä”. Luotan kuitenkin joukkueeseen ja valmennusjohtoon, Abidal sanoi.

Rodrigon ja Aubameyangin tiedettiin olleen kalliita hankintoja. Haastattelija kysyikin, miksei Barca tavoitellut Olivier Giroud’n tai Fernando Llorenten kaltaisia halvempia vaihtoehtoja Luis Suárezin stuntiksi.

[readmore from=Barcelona]

– Jotkut sanovat, että meidän pitää hankkia hyökkääjä ja toiset sanovat, että meidän on nostettava pelaaja reserveistä, Abidal kuittaa.

– Tietysti omilla junioreilla on vähemmän kokemusta, mutta menneisyydestä on opittava. Minun mielipiteeni oli, että hankimme joko hyvän hyökkääjän tai emme ketään. Markkinoilla ei ollut paljon vaihtoehtoja ja kun huomasimme, että jotkut eivät päässeet lähtemään seuroistaan, päätimme olla hankkimatta ketään.