Espanjalle kolme maalia neljässä EM-karsintaottelussa tehnyt Paco Alcacér teki tehokkaan paluun La Ligaan. 26-vuotias kärkimies oli Villarrealin avauskokoonpanossa ja onnistui saman tien maalinteossa.

Alcacérin maali syntyi ensimmäisen jakson lisäajalla, ja ”Keltainen Sukellusvene” siirtyi sen myötä 1-0 -taukojohtoon vieraitaan Osasunaa vastaan. Osasunan toppari Aridane toi kuitenkin joukkueensa tasoihin jo toisen jakson kolmannella minuutilla.

Villarreal onnistui kuitenkin vielä kahdesti maalinteossa, ja vei pisteet maalein 3-1. Isäntien toisen maalin teki Santi Cazorlan esityöstä Ruben Peña, ja loppunumerot viimeisteli rankkarista Cazorla itse.

Arsenalissa monen vuoden loukkaantumishelvetistä kärsinyt ja lähes uransa päättämään joutunut Cazorla on todella löytänyt Villarrealissa uuden kevään, ja hätyyttelee jo uransa tehokkainta kautta. 35-vuotias Cazorla on tehnyt tällä kaudella jo kahdeksan maalia. Maaleista kuusi on syntynyt rankkarista, eikä Cazorla ole epäonnistunut pilkulta kertaakaan.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Ligas con más goles de Cazorla:
8 en 2008-09 (Villarreal)
9 en 2011-12 (Málaga)
12 en 2012-13 (Arsenal)
8 en 2019-20 (Villarreal)

Paco Alcacérin tahti Bundesliigassa hyytyi syksyn pimetessä osin loukkaantumistenkin takia, ja lopulta hän jäi Borussia Dortmundin piirustuksissa osattomaksi Erling Braut Hålandin hankinnan myötä. Maali heti Villarreal-debyytissä lupaa jatkoa ajatellen kuitenkin hyvää.

Kaksi edellistä kauttaan hän oli aloittanut Dortmundissa räjähtävästi. Tämän kauden alussa hän osui kuudessa pelissä putkeen, tehtyään kauden kaikki seitsemän maaliaan kuudessa ensimmäisessä ottelussa (mukana Saksan Supercup sekä yksi cup-ottelu). Viime kaudella Alcacérin startti Dortmundissa oli vielä parempi, sillä silloin ensimmäiseen seitsemään maaliin tarvittiin vain neljä peliä.

[readmore from=Alcacer-Paco]

Samaan aikaan pelattu Sevilla-Alavés päättyi 1-1. Alavésin johtomaalin teki Joselu, ja Sevilla tasoitti hetkeä myöhemmin Lucas Ocamposin rankkarilla.

Sevilla jatkaa La Ligassa neljäntenä, ja Villarreal nousi voittonsa myötä seitsemänneksi. Kierroksen päättää sunnuntain myöhäisottelu Barcelona-Levante.