Tammikuun siirtoikkuna on umpeutunut. Millaisia kauppoja tehtiin?

Me listasimme kymmenen rahakkainta siirtoa. Listalle mahtui peräti kolme Espanyolin tekemää kauppaa. Barcelonan siirtoja ei listalla ole, sillä ne toteutuvat teknisesti vasta ensi kesänä.

10. Javier Hernández, Sevilla -> LA Galaxy (8,5 miljoonaa euroa)

Javier Hernándezista julkaistiin koskettava video, kun hän kertoi puhelimessa isälleen siirtyvänsä MLS:ään. 31-vuotias meksikolainen sanoi puhelussa, että nyt on Euroopan-unelma ohi, ja hän siirtyy jäähdyttelemään. Hernández pelasi Sevillassa vain puoli kautta. Vyölle tuli 17 ottelua ja neljä maalia.

9. Leandro Cabrera, Getafe -> Espanyol (9 miljoonaa euroa)

Espanyol yrittää pitää kynsin hampain kiinni pääsarjapaikastaan. Se näkyi tammikuussa rahan polttamisena. Barcelonalaisseura käytti tammikuussa neljään hankintaan yhteensä reilu 40 miljoonaa euroa. Summasta yhdeksän miljoonaa paloi toppari Leandro Cabreraan. 28-vuotias espanjalainen on tahkonnut urallaan 64 La Liga -ottelua, joista 19 tällä kaudella.

8. Adrián Embarba, Rayo Vallecano -> Espanyol (10 miljoonaa euroa)

Espanyolissa koettiin, että hyökkäykseen on saatava lisää tehoja. Niinpä otettiin puhelu Vallecasiin ja lyötiin pöytään kymmenen miljoonaa. Sillä irtosi 27-vuotias Embarba. Laitahyökkääjä on iskenyt tällä kaudella 23:ssa Segundan ottelussa tehot 7+11. Heti ensimmäisessä Espanyol-ottelussaan tuli vaihdosta kentälle ja syötti tasoitusmaalin.

6. Munas Dabbur, Sevilla -> Hoffenheim (12 miljoonaa euroa)

Erikoinen tapaus. Sevilla osti Munas Dabburin viime kesänä 17 miljoonalla eurolla RB Salzburgista. Israelilaishyökkääjä pelasi vain 24 minuuttia La Ligassa. Esiintyi lähinnä Eurooppa-liigassa, jonka kuudessa ottelussa iski tehot 3+2. Nyt Sevilla myi Dabburin Hoffenheimiin viiden miljoonan tappiolla.

6. Jeison Murillo, Valencia -> Sampdoria (12 miljoonaa euroa)

Vuosi sitten Jeison Murillo lainattiin kevääksi Barcelonaan. Täksi kaudeksi Valencia lähetti topparin lainalle Sampdoriaan. Italialaisseura oli sen verran tyytyväinen, että lunasti Murillon itselleen 12 miljoonan euron summalla.

3. Raúl de Tomás, Benfica -> Espanyol (20 miljoonaa euroa)

Espanyolin isoin investointi. De Tomásiin upotettiin 20 miljoonaa, joten tulosta olisi syytä tulla. Se on muuten tasan sama summa, jolla Benfica osti hyökkääjän Real Madridista vain puoli vuotta sitten. Benficassa homma ei erityisemmin toiminut, mutta Espanyolissa ruuti on välittömästi ollut kuivaa: kolme ottelua, kolme maalia.

3. Youssef En-Nesyri, Leganés -> Sevilla (20 miljoonaa euroa)

Leganés teki jo ihan hyvät kaupat: hankki En-Nesyrin kuudella miljoonalla kesällä 2018 ja myi nyt, 1,5 vuotta myöhemmin, 20 miljoonalla. Vasta vähän myöhemmin nähdään, tekikö myös Sevilla hyvät kaupat. Kyseessä on 22-vuotias keskushyökkääjä, joka on tällä kaudella tehnyt 23 ottelussa tehot 4+2. Sevillassa pelejä on kertynyt toistaiseksi neljä, tehoja ei ole tullut.

3. Stanislav Lobotka, Celta Vigo -> Napoli (20 miljoonaa euroa)

Celtalle Lobotka oli tärkeä pelaaja. Slovakialainen pelasi isoja minuutteja oikeastaan siitä lähtien, kun kesällä 2017 Celtaan siirtyi. Nyt vain kävi niin, että Napoli tuli ja löi pöytään ison tukon rahaa. Celtan sarjassa pysymistä ajatellen Lobotkan menetys oli iso takaisku.

[readmore from=Siirtouutiset]

2. Paco Alcácer, Borussia Dortmund -> Villarreal (23 miljoonaa euroa)

Tämäkin oli vähän erikoinen siirto. Pacon piti siirtyä vanhaan seuraansa Valenciaan, kun ensin vain Rodrigo Moreno olisi saatu kaupattua Barcelonaan. Rodrigo-diili kaatui, ja samalla meni nurin Pacon haave palata takaisin kotiin. Uusi ottaja löytyi nopeasti paikalliskilpailijasta. Barcelonassa homma ei toiminut alkuunkaan, mutta Dortmundissa Alcácer oli tehokas peliaikaa saadessaan. Mielenkiintoista nähdä, miten hyökkääjän ura jatkuu Villarrealissa.

1. Reinier, Flamengo -> Real Madrid (30 miljoonaa euroa)

Tämä oli hankinta tulevaisuutta ajatellen. 18-vuotiaaseen brasilialaiseen investoiminen sopii hyvin Real Madridin viime vuosien siirtomarkkinastrategiaan. Vielä pariin kauteen ei kannata odottaa liikoja, vaan Reinier pelannee B-joukkueessa. Mutta todella lupaavasta ja hehkutetusta kaverista on kyse, joten tämä voi osoittautua hyväksi kaupaksi.