Barcelona tiedottaa tehneensä jo kolmannen pelaajakaupan siirtoikkunan viimeisenä päivänä.

Siinä missä kaksi ensimmäistä (Trincão ja Matheus Fernandes) olivat ostoja, nyt kyseessä on myynti. Barca kertoo myyneensä Abel Ruizin portugalilaiseen Bragaan. Teknisesti Ruiz pelaa Bragassa loppukauden lainalla, mutta kauden päätteeksi Bragalla on kahdeksan miljoonan euron arvoinen ostovelvoite.

Siirtoon sisältyy myös takaisinosto-optio, joka on tiettävästi voimassa vuoteen 2022 asti ja jonka suuruuden sanotaan olevan 40 miljoonaa euroa.

20-vuotiaan Ruizin lähtöä osattiin odottaa. Hän oli muutama vuosi sitten yksi La Masían lupaavimmista pelaajista, mutta sittemmin kehitys on polkenut paikallaan. Keskushyökkääjä on päässyt pelaamaan vain kerran Barcelonan edustusjoukkueessa, eikä hänelle annettu näyttöpaikkaa edes Luis Suárezin loukkaannuttua.

[readmore from=Barcelona]

Barcelona on tehnyt kolmen tuoreimman tapauksen lisäksi muitakin lupaavien pelaajien kauppoja tammikuun viimeisinä päivinä. Barca B:hen ostettiin Albacetesta keskushyökkääjä Rey Manaj ja Juventuksesta lainattiin osto-option kera hyökkäävä keskikenttäpelaaja Matheus Pereira. Juveen taas myytiin keskushyökkääjä Alejandro Marqués ja Montreal Impactiin siirtyi laitahyökkääjä Ballou Tabla.

Ykkösjoukkueesta taas lainattiin Schalkeen toppari Jean-Clair Todibo ja AS Romaan laitahyökkääjä Carles Pérez, jotka siirtyvät pysyvillä siirroilla kyseisiin seuroihin kauden päätteeksi.