La Ligan siirtoikkuna on muiden Euroopan suursarjojen tavoin auki enää kaksi päivää. Viimeiset siirrot pitää viedä maaliin perjantai-iltana ja loputkin sopimuksenalaisten pelaajien siirtouutiset saadaan oletettavasti lukea lauantaiaamuun mennessä.

Transfermarktin mukaan La Ligassa on tehty tammikuun siirtoikkunassa tämän jutun kirjoitushetkeen mennessä yhteensä 70 siirtoa. Kaikkia noita toteutuneita siirtoja voi käydä katsastelemassa siirtoikkunasivultamme.

Tässä jutussa listaamme saman lähteen pohjalta La Ligan tähän mennessä arvokkaimpia pelaajamyyntejä ja -ostoja. Jutun lopussa esittelemme lyhyesti myös tärkeimmät lainasiirrot sekä nostamme esille muutaman kuuman huhun siirtoikkunan loppusuoralle.

TOP 5 -pelaajaostot:

  1. Reinier, Flamengo -> Real Madrid (30 milj. euroa)

Real Madrid hankki 18-vuotiaan brasilialaisen tukevalla rahatukolla. Parhaillaan Etelä-Amerikan olympiakarsintoja pelaava hyökkäävä keskikenttäpelaaja viettää näillä näkymin kevään kakkosjoukkue Real Madrid Castillassa, mutta tuleville vuosille hänestä odotetaan ehdotonta tähtipelaajaa.

Teini-ikäinen Reinier on siirtoikkunan toistaiseksi kallein hankinta Espanjaan. Kuva: Getty Images

2. Youssef En-Nesyri, Leganés -> Sevilla (20 milj. euroa)

Sevilla luopui tammikuussa LA Galaxyyn siirtyneestä Chicharitosta, ja hommasi tämän tilalle 22-vuotiaan marokkolaisen. En-Nesyri teki syyskauden aikana Leganésille neljä maalia 18 pelissä, ja on jo esiintynyt kahdesti Sevillan paidassa, molemmilla kerroilla vaihdosta sisään tullen. Kaikkiaan 89 La Liga -ottelussa on syntynyt 18 maalia ja 21 A-maaottelussa kuusi.

2. Raúl de Tomás, Benfica -> Espanyol (20 milj. euroa)

Real Madridin kasvatti siirtyi viime kesänä Madridista Benficaan samalla siirtosummalla, jonka putoamiskamppailua käyvä Espanyol maksoi miehestä nyt. Benficassa maaleja syntyi syksyn aikana vain kolme, mutta Espanyolissa De Tomás on jo tehtaillut saman määrän osumia vain kolmessa ottelussa (yksi cupissa, kaksi liigassa). Molemmissa sarjapeleissään hän on pelannut täydet minuutit ja viimeistellyt yhden maalin.

4. Adrián Embarba, Rayo Vallecano -> Espanyol (10 milj. euroa)

27-vuotias laituri teki Rayolle Segundassa tällä kaudella seitsemän maalia ja syötti 11 pelaamissaan 23 ottelussa. Hyvät tehot poikivat siirron sarjatasoa ylemmäs. Embarba alusti maalin ensimmäisessä sarjapelissään Espanyolissa. Hän oli pelannut koko aiemman uransa Rayo Vallecanossa, esiintyen aiemmin myös 89 pääsarjaottelussa.

5. Leandro Cabrera, Getafe -> Espanyol (9 milj. euroa)

Sarjajumbo Espanyol saa TOP 5 -ostoihin peräti kolme pelaajaansa, viimeisimpänä argentiinalaistoppari Cabreran. Cabrera oli syksyllä Getafen ehdottomia luottomiehiä ja pelasi täydet peliminuutit myös heti Espanyol-debyytissään.

TOP 5 -myynnit:

Suurimman myyntituoton on ottanut vastaan Celta Vigo, joka myi Slovakian A-maajoukkueen keskikenttäpelaaja Stanislav Lobotkan Napoliin. Celta oli ostanut Lobotkan Nordsjaellandista 2,5 vuotta aiemmin viidellä miljoonalla eurolla. Sevilla puolestaan luopui kahdesta tunnetusta hyökkääjästään, joilta molemmilta odotettiin enemmän kuin saatiin.

  1. Stanislav Lobotka, Celta Vigo -> Napoli (20 milj. euroa)
  2. Munas Dabbur, Sevilla -> Hoffenheim (12 milj. euroa)
  3. Chicharito, Sevilla -> LA Galaxy (8,5 milj. euroa)
  4. Mubarak Wakaso, Alavés -> JS Suning (2,7 milj. euroa)
  5. Cristian Espinoza, Villarreal -> San Jose Earthquakes (2,3 milj. euroa)
Chicharito hyvästeli Euroopan kentät. Kuva: Getty Images

Tärkeimmät lainat

Useita tunnettuja pelaajia on siirtynyt La Ligaan tai La Ligasta pois myös lainalla. Transfermarkt arvioi arvokkaimmaksi pelaajaksi espanjalaislaituri Suson, joka siirtyy Sevillaan lainalle AC Milanista. Suson laina kattaa myös ensi kauden, ja siihen sisältyy 18 miljoonan euron osto-optio.

Myös sarjan kärkikaksikko Real Madrid ja Barcelona ovat keventäneet rosteriaan kevään ajalta pelaajalainoilla. Real Madrid lainasi Álvaro Odriozolan Bayern Müncheniin ja Barcelona Carles Aleñan Real Betisiin. Kumpaankaan lainaan ei sisälly osto-optiota. Toisin on asia Barcan Schalkeen lainaaman Jean-Clair Todibon kohdalla. Schalke voi lunastaa ranskalaistopparin omakseen 25 miljoonalla eurolla.

Villarreal puolestaan lainasi Kamerunin maajoukkuehyökkääjä Toko Ekambin Ranskan liigan Lyoniin. Ekambilla on vaativa tehtävä polvivaivaisen Memphis Depayn saappaiden täyttäjänä. Jeison Murillo puolestaan palasi La Ligaan, kun Celta Vigo lainasi kolumbialaistopparin.

Mitä voimme vielä odottaa?

Siirtoikkuna on auki enää tämän ja huomisen, mutta säpinää riittänee Espanjassa loppuun asti. Kenties kaikkein odotetuin keissi on se, saako Atlético Madrid vietyä maaliin himoitsemansa Edinson Cavanin siirron.

Vieläkö Edinson Cavanin toive Atlético-siirrosta toteutuu? Kuva: Getty Images

Cavani ei olisi ainoa La Ligaan siirtyvä maineikas hyökkääjä. Villarreal on tiettävästi erittäin lähellä Paco Alcacérin hankintaa Borussia Dortmundista. AS Roman kapteeni Alessandro Florenzi on puolestaan siirtymässä lainalle Valenciaan.

Suurta mielenkiintoa kohdistuu myös Barcelonaan. Barcelona on luopumassa useista nuorista pelaajistaan – joko lainapestien ajaksi tai pysyvästi – ja ainakin Carles Pérezin uskotaan siirtyvän lähes varmasti AS Romaan. Kiinnostavaa on myös, siirtyykö konkari Ivan Rakitic Serie A:han.

Barcelona etsii myös kuumeisesti – ellei peräti epätoivoisesti – uutta kärkimiestä Luis Suárezin jouduttua toukokuuhun asti kestävälle pakkohuilille. Barcelona on havitellut tai havittelee erinäisten mediatietojen mukaan ainakin Rodrigoa (Valencia), Richarlisonia (Everton), Pierre-Emerick Aubameyangia (Arsenal), Williania (Chelsea), Dusan Tadicia (Ajax) ja Lautaro Martínezia (Internazionale).

On vielä täysin auki, onnistuuko Barcelona värväysyrityksissään, sillä moni pyrkimyksistä on jo tuottanut vesiperän. Barcelonaa rajoittaa pahasti Financial Fair Play -vaikeudet, ja yksi mahdollisuus onkin niin sanottu ”Mbappé-malli”, jossa Barcelona lainaisi nyt pelaajan kesällä voimaan astuvalla ostovelvoitteella. Viime tammikuun kaltaista Kevin-Prince Boatengin täytesiirtoa ei kuitenkaan nyt toivota, vaan jos joku hyökkääjä tulee, halutaan hänen olevan ehdotonta eliittiä.