Barcelonan viime kesänä 75 miljoonalla eurolla Ajaxista hankkima Frenkie de Jong antoi äskettäisessä haastattelussaan itselleen arvosanaksi kuluvasta kaudesta kutosen. 28 pelissä De Jong on tehnyt yhden maalin ja syöttänyt kolme.

Vaikka De Jongin onnistumista ei varsinaisesti mitatakaan teholukemilla (viime kaudella Ajaxissa syntyi 52 ottelussa neljä maalia ja neljä maalisyöttöä, joista ainuttakaan ei Mestarien liigassa), on 22-vuotiaalta hollantilaiselta silti odotettu enemmän. Tätä mieltä on ainakin hollantilainen jalkapallolegenda Ruud Gullit.

– Monet puhuvat Frenkien mahtavasta kaudesta, mutta minulla on asian suhteen omat epäilykseni, Gullit totesi Voetbal Primeurille.

– Totta puhuen De Jong ei pelaa niin hyvin kuin sanotaan, mutta hän pystyy paljon parempaan. Sanon niin, koska tiedän hyvin hänen pystyvän pelaamaan paremmin. Ja niin Frenkien pitäisikin.

Gullit kuitenkin uskoo, että De Jong tulee nousemaan vielä paremmin esiin.

– Minä luotan häneen, koska on fantastista katsoa hänen pelaamistaan, kun yhteispeli kulkee. Puhun vain siitä, mitä tällä hetkellä näen.

Lähde: AS