Barcelonan keskushyökkääjä Abel Ruiz siirtyy portugalilaiseen Bragaan. Asiasta kertovat barcelonalaislehdet Mundo Deportivo ja Sport.

Lehtien saamien tietojen mukaan Ruiz pelaa loppukauden Bragassa lainalla, mutta kauden päätteeksi Bragalla on pakottava ostovelvoite. MD:n mukaan ostovelvoitteen suuruus on kymmenen miljoonaa euroa. Summasta osa voi tosin olla bonuksia. Sopimukseen sisältyy myös Barcan takaisinosto-optio seuraavan kolmen vuoden ajan.

Tiistaina 20 vuotta täyttänyt Ruiz oli muutama vuosi sitten yksi La Masían suurimmista lupauksista. Hän paukutti Espanjan alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa 27 maalia 37 ottelussa. Sittemmin kehitys on hidastunut, ja Ruiz on päässyt pelaamaan vain kerran Barcelonan ykkösjoukkueessa.

Jonkin verran uumoiltiin, että Ruiz saisi näyttöpaikan Luis Suárezin loukkaannuttua. Viime päivinä ja viikkoina on kuitenkin huomattu, että Barca yrittää mieluummin hankkia isolla rahalla korvaajaa Suárezille. Valenciasta on haviteltu Rodrigo Morenoa, joskin ne neuvottelut kariutuivat tiistai-iltana. Rodrigo-siirron kaatuminenkaan ei ole saanut Barcaa muuttamaan mieltään Ruizin suhteen.

Ruizin lisäksi Barcelonan hyökkääjistä on lähdössä tammikuun siirtoikkunassa Carles Pérez, jonka siirtymistä AS Romaan pidetään jo käytännössä varmana. Näiden kahden siirron vahvistuessa Barcalla olisi hetkellisesti terveenä vain kolme hyökkääjää: Lionel Messi, Antoine Griezmann ja Ansu Fati. Ousmane Dembélé on tosin jo palannut harjoituksiin.