Thibaut Courtois on ollut jo pitkään yksi Real Madridin tasaisimpia suorittajia. Belgialaismaalivahti on venynyt tärkeisiin torjuntoihin niitä kaivatuilla hetkillä.

Tilanne on kääntynyt nopeasti päinvastaiseksi, sillä vielä alkukaudella Courtois sai paljon moitteita otteistaan. Debyyttikausi 2018-19 sujui kokonaisuudessaan heikosti suuriin odotuksiin nähden, kun hän siirtyi Realiin Chelseasta.

Courtois piti Real Valladolidia vastaan jo kahdeksannen nollapelin 11 viime otteluun. Se on merkki siitä, miten hän on saanut käännettyä vaikeudet vahvuudeksi.

– Minun piti olla vahva päästäkseni vaikeiden hetkien yli, hän kertoi Real Madrid TV:lle.

Vaikka molari on pelannut aiemmin Chelseassa ja Madridin toisessa suurseurassa Atléticossa, hän myönsi, että Realissa paineet ovat omaa luokkaansa.

– Täällä on pinetta ja sinun täytyy tietää, miten käsitellä ne.

– Madridissa et voi koskaan rentoutua, et ole koskaan rauhallinen. Kun puet tämän paidan, tiedät sen mukana tulevat paineet, sen takia he voittavat niin monta titteliä.

Hänellä on tavoitteita valkopaidoissa. Niitä ovat esimerkiksi Mestarien liigan ja Ligan voittaminen. Myös henkilökohtaiset saavutukset kiehtovat ainakin osittain.

– Toivon tulevani muistetuksi loistavana maalivahtina ja loistavana ihmisenä, Courtois sanoi.

– Toivon olevani tärkeä pokaalien voittamisessa, mutta myös jättäväni kuvan siitä että olen hyvä ihminen ja hyvä joukkuetoveri.

Belgialaisen sanat tuovat osittain mieleen madridilaislegendan Iker Casillasin, joka puhui useasti haluavansa tulla muistetuksi veskaritaitojensa lisäksi hyvänä ihmisenä.

Lähde: Marca.