Barcelona on järjestelemässä tammikuun siirtoikkunan viime hetkille melkoista jymy-yllätystä.

Sky Sports tietää kertoa, että Barca olisi kysellyt Tottenhamilta Christian Eriksenin saatavuutta.

Eriksenin sopimus päättyy tähän kauteen, eikä hän ole ollut halukas allekirjoittamaan jatkoa. Tähän asti on pidetty lähes varmana, että Eriksen siirtyy hetkenä minä hyvänsä italialaiseen Internazionaleen.

Viime kesänä Eriksen yhdistettiin huhuissa vahvasti Real Madridiin, mutta joidenkin lähteiden mukaan päävalmentaja Zinédine Zidane halusi keskikentälle vain Paul Pogban eikä ketään muuta. Barcelonaan Erikseniä ei ole aiemmin yhdistetty, joten Skyn uutinen tulee jokseenkin puskista.

Sky Italian tietojen mukaan Eriksen ja Inter olisivat keskenään jo päässeet sopimukseen siirrosta, mutta kauppa hiertää seurojen välillä. Inter teki maanantaina korotetun, 11 miljoonan punnan (+ bonuksia) tarjouksen, mutta Spurs pitää kiinni 17 miljoonan punnan hintalapusta.

Eriksen on 27-vuotias pelintekijä, joka on edustanut Tottenhamia kesästä 2013 lähtien. Spursissa pelejä on kertynyt yhteensä 305, joissa tehoja on syntynyt 69 maalin ja 89 maalisyötön verran.

Barcelonan keskikenttäosastolla liikkeitä on jo tapahtunut ja voi vielä tapahtua muutenkin seuraavan viikon aikana. Carles Aleñá lainattiin loppukaudeksi Real Betisiin, ja Ivan Rakiticin uskotaan olevan lähtökuopissa. Reserveissä normaalisti pelaavan Riqui Puigin osake taas näyttää olevan nousussa Quique Setiénin tultua päävalmentajaksi. Arturo Vidalin tilanne on vielä jonkin verran auki, joskin hänen uskotaan valmentajavaihdoksen myötä jäävän Barcaan.