Barcelona menetti joukkueestaan tärkeän palasen, uruguaylaishyökkääjä Luis Suárezin lähes koko loppukauden ajaksi sairastuvalle. Suárezin polvi leikattiin 12. tammikuuta, ja hän palannee kentille vasta toukokuussa.

Suárezin leikkauksen jälkeen Barcelonassa vaihtui seuraavaksi päävalmentaja. Quique Setiénin ensimmäisessä ottelussa Granada kaatui 1-0, mutta Suárezin kliinisyyttä kaivattiin. Sen kummemmin Lionel Messi kuin Antoine Griezmannkaan eivät Setiénin taktiikassa ysiksi taipuneet.

Maanantaina Setién keskusteli Barcelonan seurajohdon kanssa joukkueen pelaajatilanteesta. ”Huippukokouksen” seurauksena päätettiin, että Barca tarvitsee siirtomarkkinoilta Suárezille korvaajan. Aikaa ei ole paljon, sillä siirtoikkuna on auki enää kymmenen päivää.

Hausssa on nimenomaan tyylipuhdas kärkimies eikä mikään monipuolisuusihme. Lisäksi pelaajan tason toivotaan riittävän aloituskokoonpanon mieheksi. ”Uutta Kevin-Prince Boatengia” ei nyt etsitä.

Mundo Deportivon mukaan Barcelonan toivepelaaja tähän rooliin on Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang. 30-vuotias gabonilainen on tehnyt Arsenalille tällä kaudella 14 maalia 22 valioliigaottelussa, ja hänen sopimuksensa umpeutuu kesällä 2021.

Helpolla Arsenal ei kuitenkaan tule avainpelaajastaan luopumaan. Gunners on Valioliigassa vasta sijalla 10, ja seura haluaa tehdä kaikkensa yltääkseen ensi kaudeksi eurokentille. Tätä tavoitetta pidetystä maalitykistä luopuminen ei missään tapauksessa palvelisi.

[readmore from=Barcelona]

Barcelonan toiveet lepäävät MD:n mukaan siinä, että Aubameyang itse ilmaisisi julkisesti lähtöhalunsa ja nimenomaan toiveensa siirtyä Barcelonaan. Barcan osakkeita nostaa, että Aubameyang on Samuel Umtitin ja Dortmundista tutun Ousmane Dembélén hyvä ystävä

Mundo Deportivo nostaa esille myös muutaman, kenties Aubameyangia realistisemman vaihtoehdon. Kyseeseen voisivat tulla myös Valencian Rodrigo, 28, Chelsean Olivier Giroud, 33 tai Napolin Fernando Llorente, 34. Etenkin kaksi viimeksi mainittua olisivat saatavilla huomattavasti Aubameyangia huokeampaan hintaan.