Celta Vigo on tekemässä tammikuun siirtoikkunan toista hankintaansa. AS:n tietojen mukaan keskikenttäpelaaja Oriol Romeu on erittäin lähellä siirtoa Celtaan.

28-vuotias Romeu pelasi marraskuun puoliväliin saakka jatkuvasti Southamptonin aloituskokoonpanossa. Syyskauden lähentyessä loppuaan peliaika kuitenkin väheni, ja viimeisissä viidessä ottelussa keskikentän pohjapelaaja pelasi yhteensä vain kuusi minuuttia. Lauantain Wolves-pelin Romeu seurasi vaihtopenkiltä.

AS:n tietojen mukaan Celta Vigo maksaa Southamptonille Romeusta noin kymmenen miljoonaa euroa. Vain maksun tapa ja aikataulu ovat enää auki.

Romeun kerrotaan allekirjoittavan pitkän sopimuksen, johon liitetään kuitenkin myös purkupykälä siltä varalta, ettei Celta säilytä paikkaansa La Ligassa.

Romeu on Barcelonan La Masia -akatemian kasvatti, jonka Pep Guardiola nosti hetkellisesti seuran edustusjoukkueeseen. Romeu pelasi Barcelonan paidassa Espanjan Supercupissa sekä yhdessä La Liga -ottelussa.

[readmore from=Romeu-Oriol]

Lähdettyään Barcelonasta Romeu pelasi Chelseassa, Valenciassa ja VfB Stuttgartissa ennen kuin päätyi Southamptoniin kesällä 2015.

Celta etsii markkinoilta myös uutta laitahyökkääjää. Yhtenä ehdokkaana on mainittu Real Betisin Cristian Tello. Jo aiemmin joukkueeseen siirtyi Sampdoriasta lainapestillä toppari Jeison Murillo.