Real Madrid onnistui tunnetusti nappaamaan viime kesänä riveihinsä ”Japanin Messiksikin” tituleeratun Takefusa Kubon, jolla on taustaa myös Barcelonan akatemia La Masiasta. Barcelonakin halusi Kubon, mutta oli liikkeellä liian myöhään. Tämän kauden Kubo viettää lainalla saman sarjan Mallorcan joukkueessa.

Nyt myös Barcelona halajaa omaa japanilaistalenttiaan, kenties hamuten samalla isompaa osuutta myös Japanin paitamyyntimarkkinoilta. Mundo Deportivo kertoo, että Barcelona seuraa tarkasti 17-vuotiaan Jun Nishikawan tekemisiä.

Cerezo Osakan hyökkäävän keskikenttäpelaajan valmentajana on espanjalainen Miguel Ángel Lotina. Lotina on antanut Barcelonan scouteille suojatistaan ylistäviä arvioita. Barca onkin pitänyt yllä keskusteluyhteyttä sekä Cerezo Osakan että Nishikawan edustajien kanssa viime kesästä lähtien.

Mundo Deportivon mukaan Barcelona pyrkii kiinnittämään Nishikawan lähiaikoina, jottei tämäkin japanilainen pääse heiltä karkaamaan. Käytännössä sopimuksenteko on mahdollista helmikuussa, kun Nishikawa täyttää 18 vuotta, tarkemmin sanottuna 21. helmikuuta. Alaikäistä pelaajaa Barcelona ei saa kansainvälisten siirtosääntöjen mukaan hankkia.

[readmore from=Barcelona]

Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Barcelonassa toivotaan Nishikawan liittyvän seuran vahvuuteen tulevana kesänä.

Nishikawaa pidetään japanilaisen jalkapalloilun suurena tulevaisuuden nimenä. Hän onnistui hyvin myös viime kesänä pelatuissa alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa, tehden neljässä ottelussa kaksi maalia ja syöttäen kaksi. Nishikawa on pelannut Cerezo Osakan edustusjoukkueessa kolme ottelua, joista yhden Japanin pääsarjassa ja kaksi Japanin Cupissa.