Espanjan Copa del Reyn toinen varsinainen kierros pelattiin kuluvana viikonloppuna. 28 otteluparissa pelasi yhteensä 15 La Liga -joukkuetta. Kaikkiaan 16 pääsarjaryhmää aloitti cup-taipaleensa jo joulukuussa pelatulla ensimmäisellä kierroksella, ja Alavésin kohdalla ensikierros merkitsi samalla myös viimeistä.

Neljä Supercopan joukkuetta Barcelona, Valencia, Atlético Madrid ja Real Madrid puolestaan liittyvät mukaan vasta kolmannella kierroksella.

Tällä kierroksella La Ligan joukkueista cup-menestykselle sai heittää hyvästit mallikkaasti sarjassa ja Eurooppa-liigassa suoriutunut Getafe. Getafe taipui Segunda B:n Badalonalle 0-2 molempien maalien tultua vasta 84. peliminuutin jälkeen.

Lauantai-ilta oli Getafelle muutenkin synkkä, sillä se menetti avausjaksolla loistavaa kautta pelanneen hyökkääjänsä Ángel Rodríguezin vaihtopenkille. Ángel näytti loukanneen pohjettaan, mutta vamman vakavuudesta ei ole vielä varmuutta. Lisäksi keskikenttäpelaaja David Timor ajettiin suihkuun jo puolen tunnin kohdalla.

Sunnuntai-iltana shown oli varastaa neljännellä sarjaportaalla Tercerassa pelaava Real Jaén CF. Juuri Jaén oli pudottanut avauskierroksella Alavésin, ja tänään alasarjaseura oli erittäin lähellä jatkaa sankaritekojaan. Jaén pakotti La Liga -seura Levanten aina rankkarikisaan asti, ja pääsi yrittämään jo toisen pääsarjaseuran pudottamista. Levante kuitenkin onnistui pilkulta 100-prosenttisesti, ja eteni cupissa 32 parhaan joukkoon.

Como habitante de la provincia de #Jaen que soy, me siento muy orgulloso de que un club como el @RealJaenCF haya eliminado al @Alaves y haya puesto contra las cuerdas al @LevanteUD .

Real Jaén C.F.

@RealJaenCF
Final del Partido.
Pasa el @LevanteUD, enhorabuena!

VOLVEREMOS MÁS FUERTE QUE NUNCA, ORGULLOSOS DE NUESTROS JUGADORES.

#NosQuedaMuchoQueVivir
#HalaJaen 💜💭🦎

Jaénin tehtävää helpotti totuuden nimissä sekin, että Levantella oli pelin lopussa vain kahdeksan kenttäpelaajaa. Ensimmäisen ulosajonsa Levante koki avausjakson lopussa ja toisen jatkoajalla. Lisäksi Levanten maalivahti, liigassa kakkosvahtina torjunut Oier Olazabal poistui kentältä loukkaantuneena jo avausjakson puolivälissä.

Koville La Liga -seuroista joutuivat tällä kierroksella myös Real Valladolid, Villarreal, Osasuna ja Eibar. Real Valladolid lunasti paikan jatkossa vasta rankkarikisassa ja Villarreal jatkoajalla Gerard Morenon toisen maalin myötä. Osasuna ja Eibar olivat puolestaan omissa otteluissaan maalin tappiolla, mutta nousivat aivan loppuhetkillä 2-1 -voittoon.

Copa del Reyn 2. kierroksen tulokset (jatkajat lihavoitu):

Zamora-Mallorca 0-1
Gimnástic-Real Zaragoza 1-3
UCAM Murcia-Mirandés 2-3 ja.
Haro-Osasuna 1-2
Murcia-Leganés 0-4
Portugalete-Real Betis 0-3
Ebro-Ponferradina 1-0 ja.
Ibiza-Albacete 1-1, 5-3rp.
Rayo Majadahonda-Tenerife 1-1, 2-4rp.
Yeclano-Elche 1-2
Badajoz-Las Palmas 2-1
Sestao River-Athletic Bilbao 0-4
Badalona-Getafe 2-0
Cultural Leonesa-Huesca 2-1
Recreativo-Fuenlabrada 0-0, 5-4rp.
Cartagena-Girona 2-4 ja.
UD Logroñes-Cádiz 1-1, 4-2rp.
Tamaraceite-Granada 0-1
Marbella-Real Valladolid 1-1, 1-4rp.
Orihuela-Villarreal 1-2 ja.
Escobedo-Sevilla 0-5
Cacereño-Eibar 1-2
San Sebástian de los Reyes-Espanyol 0-2
Unionistas-Deportivo La Coruña 1-1, 8-7rp.
Ceuta-Real Sociedad 0-4
Jaén-Levante 1-1, 4-5rp.
Mérida-Celta Vigo 1-4
Barakaldo-Rayo Vallecano 0-2

Kun kolmannelle kierrokselle tulevat mukaan myös neljä Supercopa-joukkuetta, on cupissa mukana nyt 32 joukkuetta. Näistä 18 pelaa La Ligassa, kuusi toisella sarjaportaalla Segundassa ja kahdeksan kolmannella tasolla Segunda B:ssä. Jaénin uroteko jäi karvan vaille vajaaksi, ja niinpä Tercerasta ei enää joukkueita mukana ole.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Clasificados para los 1/16 final de la Copa del Rey:

👉 18 equipos de Primera: todos menos Alavés y Getafe.
👉 6 de Segunda A: Zaragoza, Mirandés, Tenerife, Elche, Girona y Rayo.
👉 8 de Segunda B: Ebro, Ibiza, @CDBadajoz, Badalona, Cultural, Recreativo, Logroñés y Unionistas.

Kolmaskin kierros pelataan yksiosaisena, ja sen runkopelipäivä on 22. tammikuuta. Otteluparit arvotaan ensi tiistaina klo 14 Suomen aikaa.

[readmore from=Copa-del-rey]

Supercopassa pelannut nelikko – Barcelona, Valencia, Atlético Madrid ja Real Madrid – saa vastaansa joukkueen Segunda B:stä. Myös lopuille Segunda B:n neljälle joukkueelle arvotaan La Liga -vastus. Ottelu pelataan alempisarjalaisen kotikentällä.

Koska La Liga -joukkueita on kuitenkin mukana enemmän kuin seuraavalla kierroksella ottelupareja, tullaan seuraavaksi näkemään myös kaksi pääsarjaseurojen keskinäistä.