Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde olisi mieluummin pitänyt Carles Aleñan joukkueessaan, mutta keskikenttäpelaaja suuntasi heti siirtoikkunan alkajaisiksi lainalle Real Betisiin loppukauden ajaksi.

Seitsemänvuotiaasta asti Barcelonaa edustanut Aleña, 21, on pelannut 39 ottelua Blaugranan edustusjoukkueessa, mutta tällä kaudella hän sai vastuuta vain 260 minuuttia ennen lainasiirtoaan.

Valverde olisi siitä huolimatta halunnut pitää Aleñan käytössään, mutta hän ei voinut vaikuttaa asiaan.

– Luulin, että se [siirto] olisi tapahtunut myöhemmin, mutta hänen sopimuksensa salli sen tapahtuvan, kommentoi Valverde Diario Sportin mukaan.

– Saimme hänet jäämään vielä elokuussa, mutta nyt hänellä oli klausuuli, jonka ansiosta hän sai lähteä.

Valverde toivoo, että hänen joukkueensa säilyy muilta osin ennallaan, vaikka Arturo Vidalia ja Jean-Clair Todiboa ollaan viety siirtohuhuissa Italiaan jo tovin.

– Nyt meillä on yksi pelaaja vähemmän. Saa nähdä, mitä tapahtuu. Emme usko, että lähtijöitä on enemmän ja me luotamme kakkosjoukkueen pelaajiin, esimerkiksi Riqui Puigiin ja muihin.

Aleña saattaa debytoida Betisin paidassa sunnuntaina, kun joukkue kohtaa La Ligassa Alavésin vieraskentällä. Verderonesin päävalmentajan Rubin mukaan Aleña on vähäisestä vastuustaan huolimatta huippukunnossa.

– Aleña on parhaassa mahdollisessa kunnossa. Hän pelasi muutamassa viimeisimmässä pelissä edellisessä seurassaan, kuten tiedätte, ja hänellä on paljon mahdollisuuksia pelata täällä, kommentoi Rubi Marcan mukaan.

Betisin tuore hankinta on ehtinyt harjoitella uusien joukkuekavereidensa kanssa vasta viikon, mutta Rubin mukaan Aleñan sopeutumisessa ei ole ollut suuria vaikeuksia.

– Hänen joukkuekaverinsa ovat auttaneet häntä paljon sopeutumisessa. Kuntonsa puolesta hän on samalla tasolla kuin kuka tahansa pelaajistamme, parhaassa mahdollisessa.

– Vaikka pelifilosofiamme on erilainen kuin mihin hän on tottunut, siinä on samanlaisia asioita. Myös me haluamme pitää palloa ja hyökätä. Olemme viettäneet yhdessä monta tuntia vauhdittaaksemme hänen ymmärrystä pelimme ideasta. Se on normaali käytäntö uusien pelaajien kanssa.

Real Betis Balompié 🌴💚

@RealBetis
2⃣4⃣😎

Bonito número, @Carlesale10.