Legendaarinen maalipyssy Hugo Sánchez teki vuonna 1985 ison ja harvinaisen loikan, kun hän siirtyi Atlético Madridista naapuriseura Real Madridin leiriin. Sánchez voitti neljän Atlético-kautensa aikana kerran Copa del Reyn ja kerran La Ligan maalikuninkuuden, ja menestysputki vain jatkui Realissa. Los Blancosissa syntyi 283 ottelussa 208 maalia ja ansioluetteloon lisättiin neljä maalikuninkuutta ja viisi La Liga -mestaruutta.

Ei jäänyt kuitenkaan kauas, että Sánchez olisi voinut tehdä vastaavaa historiaa Real Madridin sijaan Barcelonassa. 61-vuotias meksikolainen muisteli Marcan haastattelussa, kuinka Barcelonakin harkitsi vakavasti Sánchezin hankintaa.

– Olin lähellä siirtoa Barcaan, kun pelasin Atléticossa. Tapasin (Barcelonan silloisen varapuheenjohtajan) Joan Gaspartin ja teimme alustavan sopimuksen. Valmentaja Terry Venables halusi kuitenkin mieluummin Steve Archibaldin, Sánchez kertoi Marcalle.

– Minulle sanottiin: ”Hugo, olen pahoillani”. Minä vastasin: ”Kyllä, tulette olemaan pahoillanne”.

Sánchez teki Real Madridille seitsemän kauden aikana 208 maalia 283 ottelussa. Archibald pystyi Barcelonassa 24 maaliin 55 pelissä.

1980-luvun El Clásicot ovat vielä hyvin meksikolaisen muistissa.

– Kentällä päälleni heiteltiin kaikenlaista. Päässäni on arpia Camp Noulla heitetyistä kolikoista ja sytkäreistä, Sánchez muistelee ja heittää anekdootin Cristiano Ronaldonkin tekemän tuuletuksen suuntaan.

– Kerran järjestelin vehkeitäni ennen pukukoppiin menoa ja sain yhden ottelun pelikiellon. Cristiano toisti tempun paljon myöhemmin. Se oli minun perintöni Madridissa.

Sánchez ei ota kantaa siihen, paljonko hänestä tänä päivänä maksettaisiin. Aikanaan hän murtautui ensimmäisten joukossa ”sadan kerhoon”, mutta tuolloin puhuttiin 100 miljoonasta pesetasta, ei euroista. Harmittamaan jäi peliuralta lähinnä, että Ballon d’Or voitiin myöntää vuoteen 1995 saakka vain eurooppalaisille pelaajille.

[readmore from=Sanchez-Hugo]

Aika ajoin Sánchez on myös muistuttanut omasta valmiudestaan Real Madridin valmentajaksi. Hän kuitenkin myöntää, että aika on käymässä vähiin.

Florentino Pérez on sanonut minulle, että toivottavasti tiemme vielä kohtaavat. Florentino ei ole sulkenut minulta ovea ja minä odotan, mutta tiedän, että alan olla jo aika vanha. Siihen saakka voin kuitenkin toivoa…