32-vuotiaalla Pedro Rodríguezilla ei ole välttämättä enää kovin montaa pelivuotta jäljellä. Valioliigassa ura voi hyvinkin päättyä jo ensi keväänä, sillä Pedro pelaa Chelseassa sopimuskautensa viimeistä vuotta.

Barcelonan kasvatti siirtyi Chelseaan kesällä 2015, ja pelaa seurassa nyt viidettä kauttaan. Kenties ensi kesänä tie vie jälleen Kataloniaan. Omasta valmiudesta se ei ainakaan jäisi kiinni.

– Jos Barcelonasta soitetaan, jätän kaiken, Pedro totesi L’Esportiulle ja lisäsi, että paluuta harkittiin jo viime kesänä.

– Viime harjoituskaudella oli olemassa mahdollisuus palata Barcelonaan. Kun Chelsea pelasi harjoituspelin Barcelonaa vastaan, puhuin valmentajan kanssa, mutta ovi sulkeutui nopeasti.

Pedro lähti Barcelonasta Neymarin saavuttua seuraan, sillä Luis Enriquen valmentamassa joukkueessa ei näyttänyt olevan suurta roolia enää tarjolla. Hän ehti kuitenkin voittaa Barcassa ikimuistoiset kuusi mestaruutta saman vuoden aikana, tehden maalin jokaisessa kilpailussa.

– Lähdin Barcasta, koska olin aina rohkea. Neymarin tultua pelasin vähemmän. Sellaista vain tapahtuu jalkapallossa. Luis Enriqueta en silti syytä mistään, sillä hän oli aina kanssani rehellinen, Pedro jatkoi.

– Olisi ollut helppoa jäädä ja mukavoitua. Olin paikassa, jota pidän kotinani ja nautin hyvästä palkasta. José Mourinhon tekemä tarjous kuitenkin vakuutti minut ja lähdin kokeilemaan onneani Chelseassa.

Menneisyyttään Barcassa ja etenkin kuuden mestaruuden vuotta 2009 Pedro muistelee lämmöllä. Juuri tuona vuonna hän murtautui lopullisesti edustusjoukkueeseen.

– En ole ikinä unohtanut, mistä olen kotoisin. Olen aina muistellut ensimmäisten valmentajieni neuvoja. Liikutun, kun minua muistutetaan Abu Dhabissa (seurajoukkueiden MM-kisoissa) tekemästäni maalista, joka vei meidät jatkoajalle. Se salli Lionel Messin tehdä maalin, joka varmisti kuudennen mestaruutemme.

Myös kohteluaan tähtisikermässä Pedro muistelee mielellään.

– Minä olin siinä joukkueessa auttaakseni, sillä emme me kaikki yhtä hyviä olleet. Miten minä olisin parempi kuin Xavi tai Messi? He kuitenkin saivat minusta tuntumaan siltä, sillä he olivat hyvin kohteliaita. Jos syötin Leolle maalin, hän tuli kiittämään minua. Minä vain ajattelin, että ”kiitos, että olet niin hyvä”.

Lähde: AS