Atlético etsii tammikuun siirtoikkunassa uutta hyökkääjää. Se oli julkinen salaisuus torstaihin saakka.

Atléticolla on tällä hetkellä joukkueessaan vain yksi tällä kaudella peliminuutteja saanut kärki, Álvaro Morata. Diego Costa on ollut kuukauden loukkaantuneena ja palaa pelikentille helmi-maaliskuun vaihteessa.

Seura on päässyt tiettävästi sopuun Edinson Cavanin kanssa sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista. Vielä ei ole tiedossa, siirtyykö Cavani Atléticoon jo kesken kauden, vai vasta kauden jälkeen.

Atléticon toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín otti kantaa mahdolliseen kärkihankintaan. Atlético oli kesällä jo käytännössä hankkinut Valencian Rodrigon, joka ehti jo hyvästellä joukkueen ja matkata kohti Madridia, kunnes neuvottelut päättyivät tuloksettomina.

– On mielestäni aiheetonta puhua Rodrigosta. Kesällä pääsimme Valencian kanssa yhteisymmärrykseen siirrosta, mutta siirtoa ei lopulta tapahtunut. Emme ajattele tällä hetkellä Rodrigon hankkimista, koska emme voi tehdä sitä, mutta jos voisimme, varmasti olisimme olleet kiinnostuneita, Gil Marín paljasti.

– Seuraamme tarkasti, mitä siirtomarkkinoilla tapahtuu ja reagoimme siihen. Meillä ei ole paljon liikkumisvaraa, koska laitoimme 90 prosenttia saamista tuloistamme kiinni joukkueeseen kesällä. Analysoimme kaikki mahdollisuudet, joita siirtomarkkinat tarjoavat, koska on muistettava, ettei Costa palaa ennen helmikuun loppua, Gil Marín muistutti.

– Morata on ainoa hyökkääjämme ja vaikka olemme tiukassa tilanteessa, haluaisimme silti pelata ensi kaudella Mestarien liigassa, edetä jatkoon Liverpoolista ja voittaa Supercopan.

Cavanin sopimus PSG:n kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Atlético yrittää saada kärjen Metropolitanolle jo muutaman viikon kuluttua, mutta seuran pitäisi maksaa PSG:lle muodollinen siirtosumma.