Gabriel Paulista on julkisesti todennut läpi syyskauden haluavansa edustaa Espanjan A-maajoukkuetta.

Valencian brasilialaistoppari ei ole pelannut vielä otteluakaan kotimaansa A-maajoukkueessa, vaikka on ollut kolme kertaa maajoukkueen matkassa. Edellisestä maajoukkuekutsusta on vierähtänyt jo reilut neljä vuotta.

Loistavan vuoden Valencian takalinjoilla pelannut Gabriel kertoi Marcan haastattelussa halustaan edustaa Espanjaa.

– Kaikki tietävät, että haluan pelata Espanjan A-maajoukkueessa. Minun pitää hoitaa silti vielä passiasiani ja odotettava hetki, koska kyseessä ei ole mikään nopea asia. Uskon saavani Espanjan kansalaisuuden ensi vuoden alussa, jotta voin olla Espanjan maajoukkueen käytettävissä. Toivottavasti maajoukkueen päävalmentaja seuraa otteluitani, Gabriel totesi.

– Ykköstavoitteeni on tehdä työni Valenciassa niin hyvin, että se herättää maajoukkueen kiinnostuksen. Perheeni ja läheisimmät ystäväni ymmärtävät ja hyväksyvät sen, koska he tietävät, kuinka vaikeaa Brasilian A-maajoukkueeseen pääseminen on. Puhuin tästä perheeni, vanhempieni ja veljieni kanssa. Kaikki olivat samaa mieltä kanssani. Haluan vain edustaa Espanjaa.

Gabriel saattaisi nousta jopa avauskokoonpanon toppariksi Espanjan A-maajoukkueessa, sillä Luis Enriquella ei ole tällä hetkellä toista selvää avauskokoonpanon topparia Sergio Ramosin lisäksi.