La Ligassa pelataan viikonloppuna 18. kierros, ja samalla vuoden viimeiset ottelut. Sen jälkeen lähdetään vajaan kahden viikon joulutauolle.

Real Madrid ja Barcelona pelasivat keskiviikkona maalittoman El Clásicon, ja nyt on edessä paluu arkeen. Tasaisessa mestaruustaistelussa ei helppoihin pistemenetyksiin ole varaa.

Kierros alkaa ottelulla, jossa molemmat haluavat katkaista heikon jaksonsa. Eibar on hävinnyt kolme kotipeliä putkeen tekemättä maaliakaan, ja Granadalla puolestaan on sarjassa putkessa neljä vierastappiota peräkkäin. Copa del Reyssäkin Granada kaatoi alasarjaisäntänsä vasta jatkoajalla.

Granada käväisi alkukaudesta jopa sarjakärjessä, mutta sitten vire on kääntynyt laskuun. Nyt sillä olisi kuitenkin oiva tilaisuus ottaa historiansa ensimmäinen voitto Eibarista sarjaotteluissa. Eibar kun pelaa pääsarjahistoriansa nihkeintä syksyä.

Lauantai:

Lauantaina Barcelona voi lähes sinetöidä syyskauden ykköspaikkansa, kun se saa vieraakseen Alavésin. Voi olla, että paremmuus Real Madridin kanssa ratkaistaan maalierolla, mutta voitolla Barca pysyisi taatusti ainakin hetken kärjessä. Alavés on sarjan kehnoimpia vierasjoukkueita, joten Barcelona lähtee peliin suursuosikkina. El Clásicon terveyssyistä missannut Sergio Busquets lienee taas pelikunnossa, ja Arthurkin on ollut toipumassa. Ansu Fati ei luultavasti pysty pelaamaan.

Seuraavaksi Villarreal saa vieraakseen kuntopuntarin kärkijoukkue Getafen. Getafe on saanut vieraissa lähes yhtä paljon pisteitä kuin Villarreal kotonaan, ja sen voittoputki on jo viiden pelin mittainen. Edellisen kerran Getafe on hävinnyt Espanjan maaperällä 27. lokakuuta, ja jos se voittaa lauantaina, aloittaa Getafe vuoden 2020 Mestarien liigaan oikeuttavalla sijaluvulla neljän kärjessä.

Iltapelissä Real Valladolid on kovan paikan edessä, sillä se ei ole tehnyt maaliakaan viidessä viimeisessä La Liga -pelissään. Valencian vire puolestaan on hyvä, sillä se ei ole hävinnyt liki kuukauteen. Kahden derby-voiton jatkoksi tuli elintärkeä voitto Ajaxista ja viime hetkillä voitosta tasapeliksi kuihtunut uroteko Real Madridia vastaan. Kävi Valladolidissa miten kävi, Valencia lähtee joulun viettoon optimistisin tunnelmin.

Sunnuntai:

Sunnuntain otteluputki alkaa kello 13 La Ligan jumbofinaalilla. Sijalla 19 oleva Leganés saa vieraakseen sijalla 20 olevan Espanyolin. Molempien kausi on ollut ankara pettymys, mutta erityisesti se on ollut sitä Espanyolille, joka lähti hyvän viime kauden jälkeen sesongille kovin odotuksin. Synkkää on kuitenkin ollut. Espanyol on voittanut sarjaottelun viimeksi lokakuussa.

Leganés on hieman piristynyt sen jälkeen, kun kokenut meksikolainen Javier Aguirre palkattiin valmentajaksi. Kahdesta viimeisestä sarjapelistä tuli neljä pistettä, eikä sitä ennenkään Sevillalle ja Barcelonalle hävitty kuin maalilla. Putoamisviivan yläpuolelle on molemmilla matkaa viisi pistettä, joten tukalassa tilanteessa kevätkauteen lähdetään joka tapauksessa. Tasapeli tai voitto säästäisi Leganésin kuitenkin jumbosijan nöyryytykseltä.

Ottelussa Real Betis-Atlético Madrid on vastakkain kaksi toistensa vastakohtaa. Betisin peleissä on tehty sarjassa kolmanneksi eniten maaleja (yhteensä 53), ja Atléticon otteluissa kaikkein vähiten (28). Maalintekovaikeuksista kärsinyt Atlético on jäänyt sarjakärjestä jo seitsemän pistettä, mutta saa kuitenkin ylpeillä sarjan pitävimmällä puolustuksella.

Betisiä enemmän maaleja (24) on tehnyt vain kuusi joukkuetta. Alakanttiin on mennyt silti sevillalaistenkin kausi, sillä Betis teki kesällä kovia satsauksia. Ongelmat ovat kuitenkin olleet aivan toisessa päässä kenttää, sillä Betisin puolustus on ollut sarjan kolmenneksi pahiten vuotavinta. Nyt jos koskaan on Atléticolla paikka vääntää maalihanoja auki.

Kierros ja La Ligan vuosikymmen päättyy sunnuntai-iltana, kun Athletic Bilbao vierailee Santiago Bernabéulla. Bilbaon puolustus (12 päästettyä maalia) on ollut yhdessä Real Madridin kanssa sarjan toiseksi pitävin, mutta pisteitä on ropissut pääasiassa kotona.

Real Madrid on puolestaan ollut erittäin hyvässä vireessä, joten baskiseura joutuu epäilemättä pääkaupungissa koville. Real Madridilta ovat sivussa Marco Asensio, Eden Hazard, Marcelo ja pelikieltoinen Casemiro. Athleticilta peliä seuraavat katsomossa ainakin Ander Capa, Oscar de Marcos ja Iker Muniain.

18. kierroksen otteluohjelma:

Perjantai:
22.00 Eibar-Granada

Lauantai:
14.00 Mallorca-Sevilla
17.00 Barcelona-Alavés
19.30 Villarreal-Getafe
22.00 Real Valladolid-Valencia

Sunnuntai:
13.00 Leganés-Espanyol
15.00 Osasuna-Real Sociedad
17.00 Real Betis-Atlético Madrid
19.30 Levante-Celta Vigo
22.00 Real Madrid-Athletic Bilbao

Kaikki ottelut ovat katsottavissa C Moren kanavilta.