Barcelona ja Real Madrid päätyivät maalittomaan tasapeliin keskiviikkoiltana pelatussa El Clásicossa. Rangaistuspotkuja ei tällä kertaa nähty, vaikka Real-leirin mukaan pilkkuja olisi pitänyt viheltää kaksin kappalein.

Real Madridin kritiikki kohdistuu kahteen tapaukseen, joissa molemmissa ottavana osapuolena oli Raphaël Varane. Toisessa Ivan Rakitic veti Varanea paidasta ja toisessa Clément Lenglet tuli napit edellä Varanea reiteen.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Real Madrid Info ³⁵

@RMadridInfo
Just the only difference in this game

Real Madridin suhdetoimintajohtaja Emilio Butragueño puhui asiasta Movistarin haastattelussa.

– Taas puhumme samasta aiheesta. Kaikki tietävät, että me kannatamme VAR:ää. Me ymmärrämme, että teknologiaa tarvitaan, jotta tuomari näkisi kaiken, Butragueño sanoi.

– Näköjään VAR:ää käytetään, kun tilanne on päivänselvä. Helkkari, että on hämmentävää, miten VAR ei puuttunut näihin tapauksiin. Mielestämme ne olivat hyvin selviä tilanteita.

– On hyvin vaikeaa ymmärtää, että tuomareilla on teknologia käytössä, mutta sitä ei käytetä tällaisissa tilanteissa.

– En tiedä, mitä VAR-henkilöt ja tuomari ovat keskustelleet, mutta voisin kuvitella, että jos tuomaria ei ole pyydetty tarkistamaan tilannetta, VAR-henkilöiden mielestä tapauksissa ei ollut mitään.

[readmore from=El-Clasico]

Asiasta puhui myös joukkueen kapteeni Sergio Ramos.

– Näimme ne tilanteet tauolla. Ne näyttivät aika selviltä pilkuilta. Mutta mitä tahansa tässä sanoo, se ei muuta tilannetta, Ramos sanoi hikihaastattelussa pelin jälkeen.

– Ehkä kun on meidän vuoro tehdä rike boksissa, silloinkaan ei vihelletä rangaistuspotkua.

Myös Casemiro otti kantaa asiaan.

– Ei siinä ollut mitään epäselvää. Olemme vähän vihaisia, koska tuomari olisi voinut vähintään tarkistaa tilanteet. Jos sitten tuomari päättää olla antamatta rankkaria, olkoon niin, mutta voi ne tilanteet kuitenkin tarkistaa, Casemiro sanoi AS:n mukaan.

– Tuomari teki hyvää työtä, mutta ei ehkä noissa kahdessa tilanteessa.

Real Madrid jopa julkaisi tapauksesta tiedotteen verkkosivuillaan.

– Raphaël Varane oli mukana kahdessa kyseenalaisessa tilanteessa. Kummallakaan kerralla sen enempää tuomari kuin VAR-systeemi ei tuominnut rangaistuspotkua, tiedotteessa kerrottiin.

Ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa alkoi levitä kuva Varanen reidestä. Kuvalla haluttiin osoittaa, että tilanteessa Lenglet’n kanssa oli selvä ja kova kontakti.