Alavés putosi Copasta ensimmäisenä La Liga -seurana tiistaina hävittyään neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneelle Real Jaénille maalein 3-1.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 1980, kun neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava seura onnistuu pudottamaan pääsarjaseuran Copasta.

Alavésin kapteeni Manu García oli luonnollisesti pettynyt joukkueeseensa ottelun jälkeen ja tiedosti, kuinka pahasti seura oli epäonnistunut.

– Pidämme tätä putoamista täytenä katastrofina. Tiedämme, että meidän on selitettävä tämä kannattajillemme. Tämä oli meille suuri opetus ja toivottavasti se auttaa meitä jatkossa. Meidän joukkueessa pelaa 95-prosenttisesti varsin heikkoja pelaajia, mutta taistelemme 200-prosenttisesti saadaksemme hyviä tuloksia, García totesi.

– Tiedämme, kuinka huonovireisiä olemme etenkin vieraskentillä ja siihen on saatava muutos. Meidän on oltava henkisesti parempia ja vahvempia.

Alavésin syyskausi La Ligassa on sujunut odotuksien mukaisesti. Seura on sarjassa 14. sijalla ja putoamisviiva on jäänyt viiden pisteen päähän.