Barcelonan kasvateista Ansu Fati ja Carles Pérez ovat tällä kaudella päässeet kokeilemaan edustusjoukkueessa useampaan otteeseen. Samaan aikaan kolmas hyökkäyspään lupaus on jäänyt unholaan.

Abel Ruizista on kohistu monen vuoden ajan. Espanjan alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa keskushyökkääjä paukutti 27 maalia 37 ottelussa. Uskottiin, että Ruiz voisi olla Barcan seuraava kovan luokan numero ysi.

Nyt Ruiz ei ole enää 17-vuotias. Hän täyttää tammikuun lopussa 20 ja on edelleen Barca B:ssä. Edustusjoukkueessa Ruiz on päässyt pelaamaan vain yhden ottelun. Segunda B:ssäkin on syntynyt tällä kaudella vain kolme maalia 13 ottelussa.

Kesällä 2018 Barcelona teki nuorukaisen kanssa jatkosopimuksen ja paikallislehtien mukaan Barca ei halunnut päästää Ruizia täksi kaudeksi lainalle, vaikka ottajia olisi ollut.

Nyt Ruizin mitta alkaa olla täynnä. Sekä Mundo Deportivo että Sport kertovat, että espanjalaishyökkääjä haluaa uuden alun eli suomeksi hän haluaa pois seurasta. Barcakaan ei ole erityisen hanakasti pitämässä Ruizia organisaatiossaan, sillä kehityskäyrä ei tällä hetkellä kulje haluttuun suuntaan.

Sportin tietojen mukaan Valencia on jossain määrin kiinnostunut, mutta vakavammin miehen perässä on Segundassa pelaava Real Oviedo. Haaste on se, että Oviedo haluaisi vain lainata Ruizin kevääksi, kun taas Barca haluaisi myydä ja sisällyttää siirtoon takaisinosto-option.

Ruizin nykyinen sopimus ulottuu kesään 2021. Sopimukseen sisältyy myös kahden lisävuoden optio.