Uutisoimme sunnuntai-iltana siitä, miten Rayon ja Albaceten välinen Segundan sarjaottelu jouduttiin keskeyttämään ja lopulta siirtämään pelattavaksi myöhemmin Roman Zozulyaan kohdistuneiden natsihuutojen vuoksi.

Vielä ei tiedetä, milloin ottelun toinen jakso pelataan. Rayo, Albacete ja La Liga päättivät yhdessä tuumin siirtää ottelun toisen jakson pelattavaksi myöhemmässä ajankohdassa Rayon kannattajien huutojen ja uhkauksien vuoksi.

Zozulya ehti edustaa Rayoa muutaman vuorokauden ajan ennen kuin ukrainalaiskärjen lainasiirto purettiin tammi-helmikuun vaihteessa 2017. Poliittisesti selvästi vasemmistoon kuuluvat Rayon kannattajat saivat käsiinsä kuvia siitä, miten Zozulya on ollut tekemisissä äärioikeiston ja uusnatsien kanssa. Kannattajat vaativat Zozulyaa poistumaan seurasta, eikä Rayolla ollut muuta mahdollisuutta kuin purkaa tuoreen hyökkääjänsä lainasopimus.

Zozulyan kanssa Ukrainan A-maajoukkueessa pelannut Artiom Fedetski kertoi EFE:n haastattelussa mielipiteensä tapauksesta.

– Roman on isänmaallinen ihminen. Hän ajattelee asioista samalla tavalla kuin minä. Hän haluaa sodan päättyvän Ukrainassa ja rauhan palaavan maahan. On vain harvoja yhtä isänmaallisia ihmisiä kuin Roman. Hän rakastaa maataan. Hän auttoi aina ukrainalaisia sotilaita ja olen varma, että hän auttaa heitä tulevaisuudessakin, Fedetski kertoi.

– Emme voi ymmärtää hänen saamaa kritiikkiä. Hän on aina ajatellut samalla tavalla, eikä ole koskaan muuttanut mielipiteitään. Hän on todellinen ukrainalainen ja isänmaallinen mies. Rayon kannattajat eivät tunne tarpeeksi hyvin Ukrainan nykyistä tilannetta ja puolustavat erilaisia aatteita.