Celta Cigo on vielä 17. ottelukierroksen jälkeenkin putoamisviivan alla La Ligassa. Celta kohtasi sunnuntaina kotikentällään sarjanousija Mallorcan, ja sai hallinnastaan huolimatta tyytyä tasapeliin. Pistejaon katkeruutta lisää se, että viimeisen reilun varttitunnin Celta pelasi yhden miehen ylivoimalla puolustaja Antonio Raillon jouduttua toisen varoituken myötä suihkuun.

Celta johti ottelua kahteen otteeseen, mutta vierasjoukkue nousi molemmilla kerroilla tasoihin. Vielä lisäajan viidennellä minuutilla Celta-ikoni, joukkueensa toisen maalin rankkarista tehnyt Iago Aspas kokeili komealla vedolla voittomaalin tekoa, mutta Mallorcan maalivahti Manolo Reina venyi hienoon torjuntaan.

Ottelun jonkinlaisena erikoisuutena voisi pitää kahta rankkarimaalia, mutta ne ovat olleet Mallorcan peleissä niin tavallisia, että erikoisuus alkaa olla mennyttä kalua. Mallorca nimittäin johtaa sekä saatujen rankkarien että sitä vastaan tuomittujen rankkarien tilastoa tämän kauden La Ligassa. Mallorca on saanut 17 kierroksen aikana yhteensä seitsemän pilkkua ja sitä vastaan on tuomittu yhdeksän rankkaria. Käytännössä siis lähestulkoon yksi per peli.

Pedro Martin

@pedritonumeros
2-1 Celta-Mallorca Minuto 50. Gol de Aspas de penalti.

Equipo con más penaltis a favor en esta Liga: Mallorca (7).

Equipo con más penaltis en contra en esta Liga: Mallorca (9).

Jos syyskierroksen kahdella jäljellä olevalla kierroksella Mallorcaa vastaan tuomitaan yksi rankkari, sivuaa se jo La Ligan kaikkien aikojen ennätystä kauden alkupuolikkaan rankkareissa.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Equipos con más penaltis en contra en la primera vuelta de una Liga de Primera:
10 Lleida en 1950-51
10 Sabadell en 1987-88
10 Barça en 1989-90
9 Mallorca en 2019-20

Celta Vigo on koko La Ligassa kalenterivuoden heikoin joukkue vuonna 2019. Se on sarjassa nyt sijalla 18, pisteen ja sijan Mallorcaa perässä. Mallorcalle vieraspiste oli koko kauden ensimmäinen.