Kuten lauantaina ounastelimme, muodostui Segundan ottelusta Rayo Vallecano-Albacete erittäin sähköinen. Syy tähän on siinä, että ukrainalaishyökkääjä Roman Zozulya pelasi tänään Albaceten paidassa ensi kertaa Rayo Vallecanoa vastaan. Zozulya ehti olla vuonna 2017 vain tovin aikaa Rayon pelaaja, kunnes kannattajien painostus ajoi miehen ulos seurasta. Zozulyaa on syytetty yhteyksistä äärioikeistoon ja natsijärjestöihin, vaikka mies itse on syytökset kiistänyt.

Rayo Vallecanon kannattajat ottivat Zozulyan vastaan laulaen tälle ”Zozulya v*tun natsi”. Stadionin kovaäänisistä uhattiin keskeyttää peli, elleivät solvaavat huudot loppuisi. Laulut jatkuivat silti.

Albaceten joukkue oli päättänyt tukea Zozulyaa, eikä suostunut tulemaan pukukopista kentälle toista puoliaikaa varten. Vajaan tunnin odottelun jälkeen ottelu päätettiin lopullisesti keskeyttää. Toista puoliaikaa ei aloitettu. Ottelun keskeytys oli molempien joukkueiden toiveissa.

Rayo Vallecano

@RayoVallecano
Debido a los reiterados cánticos e insultos proferidos durante la primera mitad del #RayoAlbacete, el partido queda suspendido.

Tiempo de Juego

@tjcope
💥¡Hay LÍO EN VALLENCAS!

🎙️Informa @CarlosGangaG:

➡️"El @AlbaceteBPSAD NO QUIERE SALIR A JUGAR EL SEGUNDO TIEMPO tras los insultos a Zozulya"

#RayoAlbacete

Tiempo de Juego

@tjcope
🔴ÚLTIMA HORA

Informa @CarlosGangaG:

🎙️"El RAYO-ALBACETE corre RIESGO DE SUSPENSIÓN por los INSULTOS de "¡Pxxx nazi!" de los radicales del Rayo a Zozulya. Desde la megafonía han advertido de que si siguen los cánticos se suspende".

🎙️"Los cánticos han seguido".

#RayoAlbacete

Twitterissä enemmistön sympatiat tuntuvat kallistuvan Rayo Vallecanon kannattajien puolelle. Somen käyttäjät ovat ihmetelleet isoon ääneen sitä, miksei Espanjassa ole tiettävästi koskaan keskeytetty ottelua rasististen huutelujen takia tai homofobisten chanttien takia. Myös epäsuoria tappouhkauksia on katsomoista huudeltu tai baskeja pilkattu avoimesti syntyperänsä vuoksi. Mikään näistä solvauksia ei ole silti johtanut ottelun keskeytykseen, mutta natsiksi kutsuminen siihen riitti.

Cadena Copen Tiempo de Juego vahvisti, että kyseessä on ensimmäinen kerta Espanjan jalkapallohistoriassa, kun ottelu keskeytetään katsomohuutojen takia.

Tiempo de Juego

@tjcope
🚨OFICIAL: SE SUSPENDE EL PARTIDO🚨

📢El @RayoVallecano anuncia por megafonía:

🗣️"Debido a los cánticos del primer tiempo contra Zozulya"

💥Es la primera vez en la Historia del Fútbol español que se suspende un partido por cánticos ofensivos desde la grada.

Tiempo de Juego

@tjcope
➕[AMPLIACIÓN]

🎙️Informa @CarlosGangaG:

➡️"La sensación desde el Rayo Vallecano es que el partido SE VA A SUSPENDER".

➡️"Son los directivos del @AlbaceteBPSAD los que se niega a seguir jugando".

Copen tietojen mukaan La Liga päättänee jatkotoimista huomenna. Vaihtoehtoja on kolme. Pelata ottelun toinen puoliaika loppuun Vallecasilla suljetuin ovin, pelata ottelu loppuun puolueettomalla kentällä suljetuin ovin tai tuomita Rayo Vallecano häviämään ottelu.

🌾 R ú a ♜

@Rua_isBack
pero que Zozulya no es nazi, sólo neonazi

Juttua on päivitetty 15.12. kello 23.20.