Roman Zozulya siirtyi lainalle Rayo Vallecanoon Betisistä tammikuun lopussa 2017.

Lainasopimus ei ehtinyt kestää muutamaa tuntia pidempään, sillä seuran ultrakannattajat vaativat Zozulyaa poistumaan Rayosta mahdollisimman nopeasti.

Kannattajat yhdistivät Zozulyan äärioikeistoon ja uusnatseihin, eivätkä sen vuoksi halunneet, että poliittiselta suuntaukseltaan selvästi vasemmistoon kuuluvassa Rayossa pelaisi äärioikeistoa ja uusnatseja ihannoiva pelaaja.

Zozulya kertoi Rayon kannattajille julkaisemassaan viestissä, ettei hänellä ole mitään tekemistä uusnatsien tai äärioikeiston kanssa. Hyökkääjän mukaan espanjalainen lehti oli virheellisesti yhdistänyt ukrainalaisen uusnatseihin, sillä Zozulya oli saapunut Betis-siirtonsa jälkeen Sevillan lentokentälle paidan kanssa, jossa oli Ukrainan tunnus. Lehden toimittaja oletti tunnuksen kuuluvan uusnatseille.

Zozulya ei uskaltanut pelata Rayon kotikentällä Vallecasissa kaudella 2017-18 peläten saamaansa vastaanottoa. Hyökkääjä jäi silloin kotiin seuraamaan ottelua.

Zozulyan edustama Albacete vierailee Vallecasissa viikonloppuna. Nyt Zozulya on joukkueen mukana.

– On surullista, että tällaisia asioita tapahtuu edelleen ja nykyään pelaajan pitää harkita, voiko hän harjoittaa ammattiaan jossain. Toivottavasti hän pelaa Vallecasissa. Hän on hyvä pelaaja ja hyvin tärkeä yksilö Albacetelle. Olisi sääli, jos hän ei voisi pelata, urallaan Rayoa ja Albacetea edustanut Pedro Riesco kertoi SER:n haastattelussa.

Marcan mukaan Albaceten pelaajat ovat tukeneet pukukopissa Zozulyaa enne viikonlopun ottelua.