Barcelonan Ansu Fati teki Mestarien liiga -historiaa tiistai-iltana. Hänestä tuli kilpailun kaikkien aikojen nuorin maalintekijä, kun pallo sujahti verkkoon 86. minuutilla.

Ottelun jälkeen Fati kertoi Barca TV:lle yllättyneensä maalin syntyhetkellä.

– Annoin pallon Luis Suárezille ja hän syötti takaisin. Ja kun tein maalin, yllätyin, koska koko stadion oli hiljaa. Mietin: ”Mitä juuri tein?”

– Tämä on unelmaa. Kaikki tuntuu tapahtuvan todella nopeasti. Nyt pitää vain nauttia ja oppia parhailta.

Fati on pelannut tällä kaudella 12 ottelussa yhteensä 413 minuuttia, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Tehoja on syntynyt kolmen maalin ja yhden maalisyötön verran.

– Aina kun saan mahdollisuuden, yritän käyttää sen hyväkseni.

Barcelona voitti lopulta Fatin maalilla Internazionalen 2-1. Katalaanien avausmaalista vastasi Fatin tavoin Barcelonan oma kasvatti, Carles Pérez. Sekä Pérez että päävalmentaja Ernesto Valverde hehkuttivat pelin jälkeen La Masian voimaa.

– Carles Pérez ja ja Ansu Fati ovat hyvin nuoria. Oli todellinen haaste pelata näin kokenutta puolustusta vastaan. Olemme todella iloisia, että voitimme pelin kahdella La Masian kasvatin maalilla, Valverde sanoi lehdistölle.

– Ansu ja minä osoitamme, että huipulle [Barcelonan edustusjoukkueeseen] voi kyllä päästä, jos vain uskoo omaan tekemiseen, Pérez puolestaan sanaili.

Samoilla linjoilla oli myös Pérezin isä Xavi.

– Molemmat maalit olivat täydellisiä seuralle. Ne osoittivat, että nuorille annetaan yhä mahdollisuuksia, Xavi Pérez sanoi Cadena SER:n haastattelussa.