16 maalia 15 pelatussa sarjapelissä kertoo Atlético Madridin alkukaudesta karua kieltä. Atlético kärsii pahemmista maalintekovaikeuksista kuin miesmuistiin.

Álvaro Morata on tehnyt La Ligassa viisi maalia, mutta kukaan muu ei ole pystynyt useampaan kuin kahteen. Kaiken kukkuraksi yksi kahden maalin miehistä, Diego Costa, kärsii välilevytyrästä ja on sivussa pitkälle kevääseen. Myönnettiinpä sitä tai ei, on Atlético-leirissä Antoine Griezmannin tehokkuutta ikävä.

AS pitääkin selvänä, että Atlético tulee hankkimaan uuden kärkimiehen tammikuussa. Lehden mukaan päätös on jo tehty.

Valmentaja Diego Simeonella on mielessään jo selkeä ykkösehdokas. Simeonen toive olisi PSG:n Edinson Cavani, 32. Uruguaylainen on pelannut PSG:ssä kuusi vahvaa kautta, mutta seitsemännellä rooli on pudonnut selkeästi.

Mestarien liigassa Cavani on pelannut vain 18 minuuttia, ja seitsemässä Ligue 1 -pelissään hän on ollut avauksessa kolmesti. Maaleja Cavani on tehnyt kaksi. Osan niukasta peliajasta selittää lonkkavammakin, mutta toivuttuaan Cavani löysi itsensä vaihtopenkiltä, sillä Mauro Icardi on onnistunut Kylian Mbappén tutkaparina hienosti.

Cavanin sopimus umpeutuu ensi kesänä, joten kovin suurta siirtokorvausta ei varmaankaan tarvitsisi pulittaa. Kilpailua miehestä tosin on, sillä myös LA Galaxy haluaa Cavanin Zlatan Ibrahimovicin saappaisiin.

Aiemmin Atléticon on kerrottu olevan kiinnostunut myös Valencian Rodrigosta, mutta nuo suunnitelmat tuntuvat jääneen historiaan. Rodrigo on tehnyt syksyn aikana vain kaksi maalia, eikä Atléticossa olla miehestä tarpeeksi vakuuttuneita.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Jotta Cavani saataisiin Madridiin, pitäisi Atléticon ensin keventää palkkakuormitustaan muilta osin. Todennäköisesti Atlético yrittää löytää Thomas Lemarille uuden seuran. Toinen vaihtoehto on luopua Marcos Llorentesta ja jostain toisesta pelaajasta.

Atlético halunnee uuden hyökkääjän myös tulevana kesänä, tulevaisuuttakin ajatellen. AS:n mukaan myös Atlético Madrid on liittymässä kisaan Borussia Dortmundin Jadon Sanchosta lähes kaikkien Euroopan huippuseurojen tavoin.