Deportivo on yksi Espanjan historiallisimmista seuroista.

Galicialaisseura on yksi yhdeksästä La Ligan mestaruuden voittaneesta seurasta.

Keväällä 2000 sarjamestaruuden voittanut Deportivo muistetaan myös eurokentiltä. Seura oli neljästi peräkkäin kolmen parhaan joukossa La Ligassa vuodenvaihteessa ja eteni neljästi peräkkäin Mestarien liigaan.

Kyseiset menestystä tuoneet vuodet ovat Deportivossa vain haikea muisto. Seura elää nimittäin parhaillaan yhtä historiansa surkeimmista ajanjaksoista. Deportivo on Segundassa sarjajumbona ja on voittanut syyskauden aikana vain yhden ottelun. Putoamisviivan parempi puoli on karannut jo kuuden pisteen päähän.

Deportivo on putoamassa Segunda B:hen kolmatta kertaa historiassa. Aikaisemmilla kerroilla seura nousi välittömästi takaisin Segundaan. Galician suurseura muistetaan parhaiten La Ligasta, mutta Deportivosta on muodostunut viimeisten vuosien aikana pääsarjan ja Segundan välillä seilaava seura.

Nyt todellinen pohjakosketus saattaa olla realismia.

Sen tietää myös Deportivossa pelaava Peru Nolaskoain.

– On uskomatonta, millaista kautta pelaamme. Emme voittaisi ottelua edes ONCE:a (sokeiden ihmisten elämänlaatua parantava yhdistys) vastaan. On käsittämätöntä, miten surkeita olemme. Tämä on oikeasti huolestuttavaa.

– En edes lähde baariin, koska ennemmin jään kotiin miettimään sitä, kuinka surkeita olemme kuin menisin juomaan itseni humalaan unohtaen sen, miten surkeaa kautta minä ja joukkue pelaamme, Nolaskoain totesi Twitterissä.