Espanyol on joukkue, joka osaa kummastuttaa seuraajansa. Eurooppa-liigassa Espanyol on jo varmistanut sekä pudotuspelipaikkansa ja lohkovoittonsa, eikä barcelonalaisjoukkue kerta kaikkiaan suostu häviämään. Espanyol on jo tehnyt europelien tappiottomien pelien ennätyksen, sillä se ei ole hävinnyt eurokentillä 26 otteluun.

Rehellisyyden nimissä tilasto vaatii tarkennuksena sen, että kevään 2007 UEFA Cupin finaalitappio Sevillalle lasketaan virallisissa tilastoissa tasapeliksi, sillä Espanyol taipui vasta rankkareilla. Yhtään pokaalia Espanyol ei ole nimittäin eurokentillä voittanut.

Joka tapauksessa torstaisin Espanyol on tehnyt vakuuttavaa työtä viikosta toiseen (tällä kaudella europeleissä kahdeksan voittoa ja kolme tasapeliä), mutta La Ligassa joukkue rämpii. 15 kierroksen jälkeen sillä on pisteitä vain yhdeksän, ja matkaa putoamisviivan päälle on viisi pistettä.

Tuoreimman tappionsa Espanyol koki sunnuntaina kotikentällään Osasunaa vastaan maalein 2-4. Nimenomaan kotoisalla Cornellálla sillä onkin ollut erityisen vaikeaa. Kauden kahdeksasta kotipelistään La Ligassa Espanyol on hävinnyt seitsemän ja pelannut kerran tasan. Yksi piste on jaetulla sijalla koko La Liga -historian huonoin kotisaldo kahdeksan pelatun kotipelin jälkeen. Yhtä huonosti kotonaan menestyi vain Sporting Gijón syksyllä 1997.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - El mismo equipo que ha batido el RÉCORD HISTÓRICO de partidos seguidos sin perder en competiciones europeas (26) acaba de igualar el peor arranque en casa (1 punto de 24 posibles) en TODA la historia de La Liga (firmado por el Sporting en 1997).

Vielä avausjakson jälkeen näytti hyvältä, kun Espanyol johti peliä Marc Rocan rankkarimaalilla 1-0. Toista puoliaikaa ei kuitenkaan ehditty pelata edes neljää minuuttia, kun Osasuna oli jo siirtynyt 2-1 -johtoon. Viimeksi maalin tappioasema avausjaksolta oli käännetty johdoksi La Ligassa yhtä nopeasti yli 25 vuotta sitten.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Lo que acaba de hacer el @CAOsasuna (empezar el segundo tiempo por detrás en el marcador y ponerse con ventaja en el 49’) no se veía en un partido de La Liga desde hacía 25 años (lo logró el Lleida en Mestalla ante él Valencia, el 22 de febrero de 1994).

Espanyolin surkeus tiivistyi parhaiten Osasunan neljänteen maaliin. Aivan sitä ennen Espanyolilla oli vapaapotku hyvästä paikasta, mutta vastahyökkäyksestä Osasuna sai rankkarin, josta Roberto Torres upotti joukkueensa neljännen maalin.

Mielenkiintoinen tilasto on sekin, että Osasunan avausmaalin tehnyt Rubén García on nyt tällä kaudella eniten puskumaaleja tehnyt pelaaja La Ligassa. García on tehnyt päällään nyt kolme osumaa. Pituus ei ole kaikki kaikessa, sillä García on vain 171 senttimetriä pitkä.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Rubén García (171 centímetros de altura) es el jugador con más goles de cabeza en esta Liga (3).