Uruguaylainen keskikenttäpelaaja Federico Valverde on ollut yksi Real Madridin tämän kauden onnistujista.

Valverde, 21, debytoi Madridin edustusjoukkueessa viime kaudella, mutta kuluvalla sesongilla hän on toden teolla noussut taistelemaan paikasta keskikentällä.

Hänen perässä oli muutama vuosi sitten useita suurseuroja, mutta Real Madrid oli ainoa, joka oli valmis maksamaan Peñarolin pyytämän summan.

Uruguaylaisseuran varapresidentti Rodolfo Catino kertoi AS:n haastattelussa, että muun muassa Arsenal, Manchester United ja Barcelona tavoittelivat Valverdea.

– Arsenal kutsui hänet vierailulle, kun hän oli 16-vuotias. Me suostuimme siihen, mutta sanoimme hänelle, ettei hän saa pelata [siellä], koska pelkäsimme, että hän saattaa loukkaantua.

[readmore from=Valverde-Federico]

– Mutta Arsenal vaati, että hänen pitäisi pelata. Sovimme kuuden miljoonan euron vakuutuksesta loukkaantumisen varalta. He tulivat muutaman kuukauden päästä Montevideoon ostamaan häntä, mutta heidän tarjouksensa oli todella alhainen, emmekä päässeet siirrosta sopuun.

– Manchester United ja Barça seurasivat häntä myös. United vetäytyi kisasta nopeasti ja Barcelona ei halunnut maksaa pyytämäämme summaa. He eivät päässeet lähellekään. He hukkasivat mahdollisuuden hankkia mahtavan pelaajan, koska he eivät nähneet vaivaa taloudellisesti.

Catinon mukaan Real Madrid maksoi Valverdesta viisi miljoonaa euroa. Siirron yhteydessä sovittiin myös optioista, joiden aktivoituessa Peñarolin tilille kilahtaa lisää rahaa.

– Näyttää siltä, että he tekivät oikean päätöksen, myhäili Catino.

Valverde pelasi lauantaina kauden 13. ottelunsa, kun hän tuli vaihdosta sisään 2-1-voitossa Alavésia vastaan.