Barcelona otti keskiviikkona Borussia Dortmundista komean 3-1 -voiton ja varmisti lohkovoittonsa Mestarien liigassa. Täydellinen ilta ei silti ollut, sillä joukkue menetti Ousmane Dembélén sairastuvalle – jälleen kerran.

22-vuotias ranskalainen on kärsinyt Barcelona-uransa aikana jo useista, useista loukkaantumisista. AS:n mukaan tuorein loukkaantuminen oli kuitenkin Barca-laiturille erityisen kova isku. Dembélé vakuuttaa tehneensä ruokavalioonsa tarvittavat muutokset ja treenaavansa muiden tapaan, mutta silti loukkaantumiskierre ei ota loppuakseen.

Torstaina tehdyissä tutkimuksissa selvisi, että Dembélén vamma on oikean takareiden lihaksessa. Kyseessä on vanhan vamman uusiutuminen. Dembélé loukkasi viime kauden lopun Celta Vigo -pelissä takareittään ja nyt arpi aukesi.

AS arvelee, että normaalitilanteessa vammaa hoidettaisiin lähinnä levolla. Tällöin toipumisjakso olisi noin 4-5 viikon mittainen. Käytännössä on jo siis melko selvää, ettei Dembélé enää vuonna 2019 pelaa. Väliin jää siis muun muassa kauden ensimmäinen el Clásico.

Lehden mukaan Barcelonassa on nyt vakavassa harkinnassa, että Dembélé ohjattaisiin jälleen leikkauspöydälle. Tämä merkitsisi kuitenkin pidempää, noin kolmen kuukauden mittaista taukoa tosipeleistä. Dembélé olisi siis sivussa muun muassa Mestarien liigan pudotuspelien ensimmäisestä vaiheesta.

Dembélén itse sanotaan olevan valmis vaikeampaankin ja enemmän aikaa vievään ratkaisuun, jos se vain tekisi lopun hänen reisilihasvaivoistaan. Tiettävästi pelaajan agentti keskusteli torstai-iltana seuran edustajien kanssa hoitomuodosta.

[readmore from=Dembele-Ousmane]

Päätöksen Dembélén mahdollisesta leikkauksesta on määrä tulla perjantain aikana. Jos päädytään lepoon, voisi Dembélé kenties pelata tammikuun puolivälissä, ja jos leikkaukseen, niin aikaisintaan helmikuun lopussa.

AS kertoo senkin, että jos Dembélén jalka päätetään leikata, suorittanee leikkauksen jälkeen suomalaiskirurgi Sakari Orava. Arvostettu lääkäri operoi Dembélén vasemman reiden Turussa jo syksyllä 2017. Mikäli Barca kääntyy Oravan puoleen, tullee Dembéléstä yksi Oravan huikean pitkän uran viimeisistä huippu-urheilijapotilaista. 74-vuotias Orava kertoi nimittäin syyskuussa Ilta-Sanomille jäävänsä vuodenvaihteessa eläkkeelle.