Gaizka Garitano on valmentanut Athleticia nyt 38 La Liga -ottelun ajan, eli yhden täyden sarjakauden verran.

Garitano nousi Athleticin B-joukkueen päävalmentajan paikalta edustusjoukkueen peräsimeen joulukuun alussa 2018. Athletic oli silloin putoamisviivan alapuolella kerättyään 14 ottelusta vain 11 pistettä.

Garitanon saapumisen jälkeen Athleticin muodonmuutos on ollut suorastaan valtava.

Garitanon Athletic on kerännyt 38 sarjaottelussa yhteensä 65 pistettä. Vain Barcelona, Atlético ja Real Madrid ovat keränneet enemmän pisteitä samassa ajassa, eli Athletic olisi viimeisen 38 sarjaottelun perusteella Mestarien liigaan oikeuttavalla neljännellä sijalla. Ennen Garitanoa Athletic keräsi 38 viimeisimmästä sarjaottelustaan yhteensä vain 38 pistettä.

Athletic on päästänyt Garitanon alaisuudessa 38 ottelussa yhteensä vain 31 maalia. Vain Atlético on päästänyt vähemmän takaiskumaaleja.