La Ligan sarjanousija Osasuna sai tänään hyväksyä, että kaikkein pisimmätkin putket päättyvät joskus. Osasuna oli hävinnyt edellisen kerran kotikentällään sarjapelin 1.4.2018, vielä Segundassa pelatessaan. Se sai siis pelata lähes 20 kuukautta kotonaan ilman tappioita, kunnes Athletic Bilbao haki sunnuntaina sarjapisteet maalein 2-1. Kun cup-ottelutkin huomioidaan, oli Osasuna hävinnyt viimeksi kotonaan 14,5 kuukautta sitten.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Osasuna-Athletic 1-2.

El Athletic tenía que ser el equipo que acabara con la histórica racha de Osasuna.

Anterior derrota liguera de Osasuna en casa:
0-1 Tenerife el 1 de abril de 2018.

Anterior derrota de Osasuna en casa:
1-2 Reus el 12 de septiembre de 2018 (en Copa).

Osasunan tappioton putki kotikentällä (30 ottelua) on jaetulla sijalla sen historian pisin nykyisellä kotistadionilla El Sadarilla. Vielä edellisellä stadionilla San Juanilla pelatessaan Osasuna pelasi vuosina 1945-1948 peräti 34 peliä peräkkäin ilman tappioita.

Osuvaa onkin, että Athletic Bilbao katkaisi Osasunan huikean kotiputken sekä nyt että edellisellä kerralla vuonna 1959. Tuolloin Osasuna oli pelannut pääsarjassa 30 kotiottelua putkeen ilman tappioita.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Athletic ganó en 1959 para acabar con la mejor racha de Osasuna como local en Primera: 30 partidos sin perder.

El Athletic ha ganado en 2019 para acabar con la mejor racha liguera de Osasuna como local en los últimos 50 años: 30 partidos sin perder.

Athletic Bilbaon avausmaalista ottelussa vastasi Iñaki Williams, jolle ottelu oli jo 133. perättäinen sarjapeli La Ligassa. Teräsmies Williams on saanut aikaan jo melkoisen jatkumon, sillä Espanjan perinteisestä ”kuudesta suuresta” vain Real Madridin legendaarinen Alfredo Di Stéfano on pelannut aikanaan pidemmän putken. Di Stéfanon perättäisten sarjapelien ennätys on peräti 171 ottelua.

Athleticin toinen maali oli puolestaan Kenan Kodron käsialaa. Oma koira puraisi, sillä Kodro nousi La Ligaan juuri Osasunan pelaajana kaudella 2016-2017.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Jugadores que han disputado más jornadas seguidas de Primera en los 6 grandes clubes del fútbol español:
171 Di Stéfano (Madrid)
133 Williams (Athletic)
126 Quincoces (Valencia)
123 Zubizarreta (Barça)
103 Alconero (Sevilla)
82 Ruiz (Atlético)

Athletic Bilbao on haalinut 14 sarjapelistä nyt 23 pistettä, peräti 12 pistettä kuin vuosi sitten samaan aikaan kaudesta. Tuolloin seura päätyi vaihtamaan valmentajaa 14 kierroksen jälkeen. Eduardo Berizzon korvasi Gaizka Garitano, ja erinomaisella menestyksellä. Athletic on saanut Garitanon valmentamista 38 ottelusta 66 pistettä, kun edelliset 38 ottelua olivat tuoneet pisteitä 40.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Athletic en sus 38 partidos de Liga con Gaizka Garitano como entrenador:
18 victorias
12 empates
8 derrotas

El Athletic en sus 38 partidos de Liga anteriores:
8 victorias
16 empates
14 derrotas