Putoamisviivan alapuolella majaileva Celta Vigo onnistui katkaisemaan viiden ottelun tappioputkensa sunnuntaina, kun se haki 3-1 -vierasvoiton Villarrealista. Vierasvoitto oli Celtalle koko vuoden 2019 ensimmäinen. Viimeksi se voitti vieraskentällä juuri Villarrealin, joulukuussa 2018.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Villarreal-Celta 1-3.

Primera victoria del Celta de Óscar.

Primera victoria del Celta como visitante en 2019.

El Celta no ganaba a domicilio desde el 8 de diciembre de 2018: 2-3 en Villarreal.

Kotijoukkue piti pelissä enemmän palloa ja loi enemmän maalintekoyrityksiä, mutta viimeistelytarkkuus oli heikkoa. 15 laukauksesta vain yksi meni kohti maalia, ja sekin upposi maaliin. 33-vuotias Sergio Álvarez ei siis päässyt esittelemään taitojaan Celta Vigon tolppien välissä. Mieli luultavasti teki, sillä Álvarez sai nyt pelivuoron ensimmäistä kertaa lähes vuoteen.

Sergio Álvarez oli Celta Vigon ykkösvahti vielä syksyn 2018 aikana, mutta hän menetti asemansa kesken viime kauden. Edellisen ottelunsa Álvarez oli pelannut 5. joulukuuta Copa del Reyssä Real Sociedadia vastaan.

Kuluvan kauden ajan Álvarez on kuluttanut vaihtopenkkiä, mutta Rubén Blancon loukkaannuttua hän pääsi torjuntavastuuseen – joskaan torjuntoja miehelle ei siis tänään tilastoitu.

Jos oli Álvarezilla huono pelituntuma, niin silti valmentaja Óscar García luotti mieluummin häneen kuin kolmosvahti Ívan Villariin. 22-vuotiaalla Villarilla on La Ligasta kokemusta vain yhden pelatun ottelun verran, siinä missä Álvarez pelaa Celta Vigossa jo yhdeksättä kauttaan.

Tänään ajanpeluusta varoituksen saanut Álvarez saanee minuutteja jatkossakin, sillä ykkösvahti Rubén kärsii vasemman polven sisäsivusidevammasta. Sairausloman pituudesta ei arviota ole esitetty.

Celta Vigon voiton sankari oli seuraikoni Iago Aspas kahdella maalillaan. Ensimmäisen Aspas sijoitti verkkoon hyvällä vasemman jalan suoralla jatkolla vapaapotkusta ja toinen oli näyttävä yksilösuoritus lisäajan viimeisellä minuutilla. Aspas on Celta Vigon seurahistorian paras maalintekijä sitten Espanjan sisällissodan.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Máximos goleadores en la historia del Celta:
157 Polo
140 Nolete y Aspas

Aspas es el máximo goleador del Celta después de la Guerra Civil.

Celta Vigon avausmaalin teki tanskalainen Pione Sisto, jolle maali oli ensimmäinen sitten tammikuun. Villarrealin 1-1 -tasoituksen viimeisteli Samuel Chukwueze.

Lähde: AS